Ελλαδα

Μητέρα Γρηγορόπουλου: Το παιδί μου δολοφονήθηκε ξανά και ξανά

Τι ζητάει η Τζίνα Τσαλικιάν από την κοινωνία μετά την αποφυλάκιση του Κορκονέα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, μνημείο στα Εξάρχεια
Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, μνημείο στα Εξάρχεια / © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Συγκλονίζει η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου δηλώνοντας ότι το παιδί μου δολοφονήθηκε ξανά και ξανά.

Εδώ και μία εβδομάδα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είναι ελεύθερος, εκτός φυλακής με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας για την υπόθεση δολοφονίας το 2008 του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το 2008.

Η μητέρα του Αλέξανδρου, Τζίνα Τσαλικιάν, ζητάει μέσω ανακοίνωσής της η κοινωνία να δείξει με όποιο ειρηνικό τρόπο διαθέτει ότι η δικαστική απόφαση δεν συμβαδίζει με το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

«Το παιδί μου δεν δολοφονήθηκε μια φορά. Δολοφονήθηκε ξανά και ξανά από την υπεράσπιση των δολοφόνων και τους υποστηρικτές τους», τονίζει, μεταξύ άλλων η Τζίνα Τσαλικιάν.

Ολόκληρη η δήλωση της Τζίνα Τσαλικιάν:

«Της μητέρας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνας Τσαλικιάν

(Μετά την αναστάτωση που προκάλεσε στην κοινωνία , το νομικό και δικαστικό κόσμο η απαράδεκτη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας για την αποφυλάκιση του Κορκονέα και την αθώωση Σαραλιώτη, η μητέρα του αδικοσκοτωμένου Αλέξανδρου αισθάνεται την ανάγκη να διατυπώσει τις παρακάτω σκέψεις):

Το παιδί μου δολοφονήθηκε από ένα στυγερό δολοφόνο και από τον αδίστακτο συνεργάτη του.

Αλλά το παιδί μου δεν δολοφονήθηκε μια φορά. Δολοφονήθηκε ξανά και ξανά από την υπεράσπιση των δολοφόνων και τους υποστηρικτές τους με συκοφαντίες, που αν και καταρρίφθηκαν από τους αυτόπτες μάρτυρες και το βίντεο που κατέγραψε τη δολοφονία, συνέχισαν να επαναλαμβάνονται.

Έχω υποφέρει πολλά και έχω υποστεί όλες αυτές τις δολοφονίες του παιδιού μου και αντί να ακούσω μια ειλικρινή συγγνώμη από τους δολοφόνους και τους συκοφάντες υποστηρικτές τους, αντιμετώπισα τόση εχθρότητα μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, που με εμπόδισε να παρακολουθήσω αυτή τη δίκη. Ήθελα μόνο να φωνάξω δυνατά και να με ακούσει ολόκληρη η κοινωνία: «Εγώ είμαι η μάνα του αδικοσκοτωμένου παιδιού, δεν είμαι η μάνα του δολοφόνου».

Οι γονείς όμως του δολοφόνου αντιμετωπίστηκαν με μεγάλη κατανόηση από το δικαστήριο.

Τώρα ήρθε και το ολοκληρωτικό χτύπημα. Το παιδί μου στο χώμα και οι δολοφόνοι ελεύθεροι.

Το άδικο όμως δεν πνίγει μόνο εμένα, πνίγει ολόκληρη την κοινωνία. Την κοινωνία που θέλει να ζήσει ειρηνικά και να χαρεί τα παιδιά της. Αυτή η κοινωνία ας δείξει με όποιο ειρηνικό τρόπο διαθέτει ότι η δικαστική απόφαση δεν συμβαδίζει με το κοινό περί δικαίου αίσθημα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ