Ελλαδα

Λαμία: Σήμερα η απόφαση για τον Κορκονέα (video)

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας οδηγήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα στο Εφετείο

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
korkoneas
Ο Κορκονέας οδηγείται στο Εφετείο / lamianow

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας οδηγήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα στο Εφετείο Λαμίας. Είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση µε άµεσο δόλο.

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας αναμένεται να ανακοινώνει σε λίγη ώρα την απόφασή του για τον δολοφόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η απόφαση επρόκειτο να ανακοινωθεί τον περασµένο µήνα, όµως  λόγοι υγείας που επικαλέστηκε ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα, οδήγησαν σε νέα αναβολή. Έντονα είχε αντιδράσει η υπεράσπιση  της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, με την Ζωή και τον Νίκο Κωνσταντόπουλο να κάνουν λόγο για «προσχηµατική αναβολή» προκειµένου να ενταχθεί η απόφαση στο καθεστώς του νέου Ποινικού Κώδικα.

Υπενθυµίζεται ότι στον νέο Κώδικα εκτός από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το αδίκηµα της ανθρωποκτονίας, προβλέπεται διαζευκτικά και ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασµό µε την πρόταση του εισαγγελέα να μετατραπεί η κατηγορία απο ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο, σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, πιθανών να οδηγήσει σε ελαφρύτερη ποινή.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση µε άµεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και είναι κρατούµενος στις φυλακές Δοµοκού. Όσον αφορά στον συγκατηγορούμενο του Βασίλη Σαραλιώτη είχε καταδικαστεί  σε 10ετή κάθειρξη και έχει ήδη αποφυλακιστεί  µε περιοριστικούς όρους.

Lamianow: Προσαγωγή Κορκονεα

Πηγή: lamianow.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ