Ξεκίνησε η κατεδάφιση επικίνδυνων κτιρίων στην Αθήνα (εικόνες)
Πρόκειται για σπίτι στη συμβολή των οδών Μυλοποτάμου και Στρατηγού Δαβάκη στους Αμπελοκήπους
Ξεκίνησαν οι εργασίες κατεδάφισης κτιρίων στην Αθήνα μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ την 19η Ιουλίου.
Ξεκίνησαν οι εργασίες κατεδάφισης κτιρίων στην Αθήνα μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ την 19η Ιουλίου.
Πρόκειται για σπίτι στη συμβολή των οδών Μυλοποτάμου και Στρατηγού Δαβάκη στους Αμπελοκήπους. Εχει χτιστεί πριν από το 1955 και ο ιδιοκτήτης το έχει παραχωρήσει στον Δήμο Αθηναίων. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1, είναι ένα από τα πρώτα 13 κτίρια που έχουν μπει πρώτα στη λίστα των επικίνδυνων προς κατεδάφιση.
Όπως είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Μπρούλιας στην εκπομπή του OPEN, «Ωρα Ελλάδος καλοκαίρι», οι κατεδαφίσεις έχουν μπει στην τελική ευθεία κι ως τα τέλη Αυγούστου θα έχουν απομακρυνθεί όλα τα επικίνδυνα κτίρια.
«Είναι 13 κτίρια σ’ όλη την Αθήνα. Είναι το "τυχερό" αυτό που ξεκινήσαμε πρώτο. Έχουν χαρακτηριστεί 13 κτίρια κατεδαφιστέα κι από τη στιγμή που είχαμε τον ανάδοχο ήταν θέμα χρόνου να προχωρήσουμε τις άδειες. Μας πήρε δύο χρόνια να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες» είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας και πρόσθεσε ότι πρέπει να προσπελαστεί ένας γραφειοκρατικός κυκεώνας για να μπει μπουλντόζα, ενώ στα διατηρητέα η διαδικασία που ακολουθείται είναι ακόμα πιο σύνθετη και χρονοβόρα. Κλείνοντας ανέφερε ότι ο ιδιοκτήτης φέρει την κύρια ευθύνη για την κατεδάφιση κι εφόσον υπάρχει ιδιοκτήτης, χρεώνεται εκείνος την κατεδάφιση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε τροχιά κλιμάκωσης οι κινητοποιήσεις
Συγκλονιστικές μαρτυρίες μητέρας και αδερφής για τη δολοφονία του 17χρονου στις Σέρρες
Με αφορμή το αν τα χιόνια θα φτάσουν σε χαμηλότερα υψόμετρα
Η οδηγία του υπουργείου Παιδείας
Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε νεογνά ηλικίας κάτω των 4 εβδομάδων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Χιόνια και στην Αττική έφερε το έντονο κύμα ψύχους που πλήττει τη χώρα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
Πού χιονίζει από το βράδυ της Κυριακής
Νοσηλεύτηκε φέροντας πολλαπλές κακώσεις
Τα αιτήματα του ΣΑΤΑ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσουν δύο επιτροπές
Κλειστό το ρεύμα προς Χαλάνδρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.