- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Είχαν ρημάξει κατοικίες στα βορειοανατολικά προάστια της Αττικής
Αστυνομικοί προχώρησαν στην εξάρθρωση της σπείρας - Έξι συλλήψεις
Σπείρα έκανε διαρρήξεις σε προάστια της Βορειοανατολικής Αττικής.
Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές σε κατοικίες σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής. Έξι μέλη της σπείρας συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση στο Ζεφύρι και στα Άνω Λιόσια. Έξι ακόμη μέλη της συμμορίας αναζητούνται.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει πριν από 5 μήνες περίπου εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη σε καθημερινή βάση διαρρήξεων-κλοπών. Αφού περιφέρονταν απογευματινές ώρες σε συνοικίες, εντόπιζαν κατοικίες από τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι. Τα σπίτια αυτά βρίσκονταν κυρίως σε σημεία με μειωμένη κίνηση και χαμηλό φωτισμό.
Στη συνέχεια, παραβιάζοντας μπαλκονόπορτες, παράθυρα ή εξωτερικές θύρες, έμπαιναν στις κατοικίες και αφού αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή, τρέπονταν σε φυγή. Τα μέλη της σπείρας φορούσαν κουκούλες full face ή σκούφους και γάντια, προκειμένου να μην αφήνουν δακτυλικά αποτυπώματα.
Σε έρευνες στις κατοικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- Πλήθος ρολογιών και κοσμημάτων,
- το χρηματικό ποσό των 12.145 ευρώ,
- αεροβόλο όπλο,
- 300 φυσίγγια,
- 19 κινητά τηλέφωνα,
- δύο tablet,
- τρία laptop,
- πλήθος κλειδιών αυτοκινήτων,
- διαρρηκτικά εργαλεία και
- ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν 22 περιπτώσεις κλοπών, μία ληστεία και τρεις περιπτώσεις πλαστογραφίας, με την αξία των αφαιρεθέντων να υπερβαίνει τις 328.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε ανάκριση.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο πτήσεις από Ντόχα και Ντουμπάι προσγειώθηκαν στην Αθήνα - Αναμένονται ακόμη τέσσερις από Τελ Αβίβ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζει αυτόματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.