- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΕΥΔΑΠ: Παράταση του διαγωνισμού για την Ψυττάλεια
Για «να διευρυνθεί το πλήθος των διαγωνιζομένων που αποβαίνει προς όφελος της εταιρείας αλλά και του δημοσίου συμφέροντος»
Παράταση κατά 37 ημέρες του διαγωνισμού για την Ψυττάλεια, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Ιωάννης Μπενίσης.
Παράταση κατά 37 ημέρες της διαδικασίας κατάθεσης των προσφορών για τον διαγωνισμό του έργου λειτουργίας και συντήρησης του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων στην Ψυττάλεια αποφάσισε το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ιωάννης Μπενίσης.
Η παράσταση δόθηκε για «να διευρυνθεί το πλήθος των διαγωνιζομένων που αποβαίνει προς όφελος της εταιρείας αλλά και του δημοσίου συμφέροντος».
Όπως σημειώνει ο κ. Μπενίσης, «τα τελευταία 20 χρόνια στην ΕΥΔΑΠ διεξάγεται διαγωνισμός για τη λειτουργία και τη συντήρηση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυτάλλειας, με συχνότητα περίπου ανά 5 χρόνια.
Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, προϋπολογισμού 260 εκατ. ευρώ, για το οποίο, όπως είναι αναμενόμενο, προκαλείται κάθε φορά έντονος πόλεμος επιχειρηματικών συμφερόντων.
Την τρέχουσα περίοδο και ενώ ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής προσφορών, τα διάφορα συμφέροντα, αντί να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό με κανόνες διαφάνειας και αξιοκρατικά, επιχειρούν να προκαλέσουν ακόμα και αλλαγή διοίκησης στην ΕΥΔΑΠ».
Σύμφωνα με τον κ. Μπενίση «κάθε επιχειρηματική πλευρά προσπαθεί να επιτύχει αυτό που τη συμφέρει καλύτερα, πιέζοντας ακόμη και μέσω δημοσιευμάτων για τη δημιουργία παραπλανητικών εντυπώσεων. Προσπαθούν να προκαλέσουν επικοινωνιακά ζητήματα, με το "επιχείρημα" ότι ο διαγωνισμός ανακοινώθηκε προεκλογικά, παρότι γνωρίζουν ότι η διαγωνιστική διαδικασία είχε προγραμματιστεί με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, σχεδόν ένα χρόνο πριν και ότι η διαγωνιστική διαδικασία είναι απρόβλεπτα χρονοβόρα, οπότε είναι σημαντική ακόμα και η καθυστέρηση μίας ημέρας.
Επίσης, κάποιοι (κυρίως ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι), αν και γνώριζαν τουλάχιστον έναν χρόνο πριν ότι θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία, δεν είχαν προετοιμαστεί εγκαίρως και ζητούν τώρα παρατάσεις».
Ο κ. Μπενίσης υπογραμμίζει ακόμη ότι «το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ, οι υπηρεσιακοί παράγοντες και εγώ προσωπικά, δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε στο επιχειρηματικό παιχνίδι κανενός, κάτι το οποίο είναι απολύτως αντιληπτό από όλους τους ενδιαφερόμενους.
Όσο και αν προσπαθούν, με όλα τα μέσα που διαθέτουν, να μας κάμψουν, δεν θα το επιτύχουν. Όσο βρισκόμαστε στη θέση αυτή, θα είμαστε απέναντι σε αυτούς οι οποίοι προσπαθούν να αποκομίσουν επιχειρηματικά οφέλη, με άνομα μέσα, εις βάρος της ΕΥΔΑΠ. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι.
Όπως πρέπει να γνωρίζουν ότι το μοναδικό κίνητρο των αποφάσεών μας ήταν και είναι η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα μηχανήματα, με βάρος άνω των 150 τόνων το καθένα, κατέρρευσαν με ελεγχόμενο τρόπο
Ένα από τα πιο σπάνια είδη στον κόσμο
Φόρος τιμής στην προσφορά του στην επιστήμη και στην εκπαίδευση
Λόγω εκτέλεσης εργασιών
Σε ποιες στάσεις θα διατεθούν λεωφορεία
Έλεγχοι για «μαύρο χρήμα», περιουσίες και συγγενικά πρόσωπα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Aύξηση παρατηρείται μόνο στην περιφέρεια Κρήτης
Το χρονικό του συμβάντος
Παραμένει στο μικροσκόπιο άτομο του στενού περιβάλλοντος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επιμένει ότι είναι αθώος
Η δημοσιογράφος υπέστη κάταγμα από έκρηξη εξωτερικής μονάδας κλιματισμού
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Έχει ταυτοποιηθεί σε τουλάχιστον 10 περιπτώσεις
Αυξάνονται οι εμφανίσεις στις ελληνικές θάλασσες το φετινό καλοκαίρι
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.