Υπεγράφη η σύμβαση για την επέκταση του Προαστιακού στο Λουτράκι
Το έργο θα ολοκληρωθεί σε 18 μήνες
Υπεγράφη σήμερα στην ΕΡΓΟΣΕ η η σύμβαση για την επέκταση του Προαστιακού, που θα συνδέσει τ=ον προαστιακό της Αθήνας με το Λουτράκι.
Υπεγράφη σήμερα στην ΕΡΓΟΣΕ η σύμβαση με τον ανάδοχο για το έργο της «Κανονικοποίησης και της Ηλεκτροκίνησης της Σιδηροδρομικής Γραμμής Ισθμός - Λουτράκι», όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας.
Όπως ανέφερε ο κ Βούρδας, το έργο το «παρέλαβε η κυβέρνηση το 2015 σε υποσχέσεις, με μελέτες μη συμβατές με κανόνες διαλειτουργικότητας και η σημερινή ποιοτική ηγεσία του υπουργείου μπόρεσε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση και να επικαιροποιήσει τις μελέτες και να προκηρύξει, αλλά και να συμβασιοποιήσει το έργο».
Μίλησε για έργο ζωής για την ανάπτυξη της περιοχής και έργο επέκτασης του σύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας που γίνεται πράξη εδώ και 4 χρόνια, ενώ τόνισε ότι «διαψεύδονται για άλλη μία φορά, όλες οι Κασσάνδρες που λέγανε πως δεν κάνουμε τίποτε για το έργο, έπαιζαν παιχνίδια πάνω στον ανταγωνισμό των υποψήφιων αναδόχων και απλά δημιουργούσαν αρνητικό κλίμα».
Το έργο αφορά στην μετατροπή της υφιστάμενης μονής μετρικής γραμμής Ισθμού - Λουτρακίου, σε κανονικού εύρους ηλεκτροκινούμενη γραμμή και η τελική σύνδεσή της, στην περιοχή του Ισθμού, με την υπάρχουσα σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων (ΣΓΥΤ) του προαστιακού σιδηροδρόμου που λειτουργεί μεταξύ Κιάτου - Κορίνθου και Αεροδρομίου.
Ανάδοχος ανακηρύχθηκε η κοινοπραξία Μυτιληναίος-Ξανθάκης, ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 12 εκατ. ευρώ χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ ενώ το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και είναι εγγεγραμμένο στον ενάριθμο 2017ΣΕ07850000 της ΣΑΕ 078/5 του ΠΔΕ.
Ο ορίζοντας ολοκλήρωσής του διαμορφώνεται σε 18 μήνες, ενώ ο ανάδοχος διατηρεί την υποχρέωση συντήρησης για 36 μήνες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες
Και φέτος θα λείπουν οι δολοφονημένες
Δείτε το ωράριο των καταστημάτων τις τελευταίες ημέρες του έτους
«Υπάρχει πιθανότητα τα μεσάνυχτα να κατέβουν ακόμα χαμηλότερα τα υψόμετρα χιονόπτωσης»
Το διάστημα από 22 έως 28 Δεκεμβρίου 2025 διενεργήθηκαν συνολικά 12.637 έλεγχοι
Ο οδηγός έπεσε σε όρυγμα και εγκλωβίστηκε
Το σκηνικό δείχνει να διατηρείται και τις πρώτες ημέρες του νέου έτους
O τρόπος τους ήταν μεθοδικός και ιδιαίτερα τολμηρός
O νεαρός έκανε μάλιστα επικίνδυνους ελιγμούς
Σκληραίνουν και άλλη τη στάση τους
Θα είναι έντονο, αλλά χωρίς ακρότητες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.