- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
O Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων προχώρησε στην ανάκληση παρτίδων του φαρμακευτικών προϊόντων Mucosolvan.
Tην ανάκληση παρτίδων του Mucosolvan αποφάσισε ο ΕΟΦ. Συγκεκριμένα, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων προχώρησε στην ανάκληση παρτίδων του φαρμακευτικών προϊόντων MUCOSOLVAN SYR 15MG/5ML και MUCOSOLVAN SYR 30MG/5ML.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
«Έχοντας υπόψη:
1. Το άρθρο 6, παρ.ΙΙ, εδ.8 του Ν. 1316/83 (ΦΕΚ 3 Α΄) «Ίδρυση, οργάνωση και αρμοδιότητες του Ε.Ο.Φ.», όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 25 του Ν. 3730/2008 (ΦΕΚ 262 Β΄)
2. Το άρθρο 169 , παρ.2 της υπ’ αριθ. ΔΥΓ3α/Γ.Π.32221/29.4.2013 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1049 Β’)
3. Την υπ΄ αρ. 63110/16-05-2019 ενημέρωση της εταιρείας Sanofi-Aventis Α.Ε.Β.Ε.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Την ανάκληση των προϊόντων του Πίνακα Ι, διότι, ενώ το προϊόν αντενδείκνυται σε παιδιά κάτω των 2 ετών, στην εξωτερική του συσκευασία αναγράφεται δοσολογικό σχήμα για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.
Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της εταιρείας Sanofi-Aventis Α.Ε.Β.Ε..
Η εταιρεία Sanofi-Aventis Α.Ε.Β.Ε. οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».
Παράλληλα, ο ΕΟΦ ανακοίνωσε και «την ανάκληση της παρτίδας 095598 του φαρμακευτικού προϊόντος GILUDOP C/S.SOL.IN 50MG/5ML με ημερομηνία λήξης 10/2020.
Η παρούσα απόφαση εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας, με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία προέβη η εταιρεία PHARMASELECT INTERNATIONAL BETEILIGUNGS GMBH, καθώς διαπιστώθηκε χρωματισμός του διαλύματος σε ορισμένες αμπούλες του προϊόντος κατά τη διάρκεια της μελέτης σταθερότητας.
Η εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ, ως διανομέας του προϊόντος, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της συγκεκριμένης παρτίδας και να την αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπόθεση είχε αρχικά τεθεί στο αρχείο κατά αγνώστων δραστών
Η υπόθεση άνοιξε εκ νέου πριν από περίπου έναν χρόνο
Aπό αέρος συνέδραμαν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη
Aπό αέρος συνδράμουν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη
Χειροπέδες σε 21χρονη που άναψε φωτιά σε τέσσερα διαφορετικά σημεία
Στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Επί ποδός δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
«Είχαμε χάσει τις ελπίδες μας» είπε ο κ. Κονταξής
Το συγκεκριμένο email κατονόμαζε ως υπαίτιους της εμπρηστικής επίθεσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Η βαλλιστική θα δώσει απαντήσεις», λέει η Δημογλίδου
H ανακοίνωση της εταιρείας
Του είχε ασκηθεί δίωξη για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Βήμα βήμα πώς θα κάνετε αίτηση, πότε λήγει η προθεσμία
Καλύπτονται 27 τμήματα και 165 προπτυχιακά μαθήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.