- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εκρηκτική είναι πλέον η κατάσταση στα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας (Πανεπιστήμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ιωαννίνων και Πολυτεχνείο Αθήνας), καθώς η απεργία των διοικητικών συνεχίζεται (με παραλλαγές ανά ίδρυμα) για 11η βδομάδα, πολλές σχολές βρίσκονται σε φοιτητική κατάληψη και το χειμερινό εξάμηνο έχει πλέον σχεδόν με βεβαιότητα χαθεί για πολλές σχολές, καθώς πλησιάζουν οι διακοπές των γιορτών.
Σήμερα μια ακόμα δικαστική απόφαση για το θέμα της απεργία των διοικητικών, οι οποίοι δηλώνουν ωστόσο ότι θα συνεχίσουν την απεργία τους, ανεξάρτητα από την όποια δικαστική απόφαση.
Σήμερα, επίσης, ανοίγουν για πρώτη φορά τη φετινή εκπαιδευτική χρονιά τρεις στις έξι σχολές του Πολυτεχνείου (πολιτικοί μηχανικοί, χημικοί μηχανικοί και μηχανολόγοι μηχανικοί) με αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των φοιτητών, ζητώντας επαναληπτική εξεταστική και στη συνέχεια μαθήματα. Αντίθετα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών οι φοιτητές αποφάσισαν κατάληψη ή συνέχιση των καταλήψεων στη Νομική, το Φυσικό, το Μαθηματικό, το Χημικό, το Βιολογικό, το Παιδαγωγικό και την Πληροφορική.
Από την πλευρά της, η Σύνοδος των Πρυτάνεων ζητάει άμεση συνάντηση τόσο με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, όσο και με τον υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο «με σκοπό την έναρξη διαλόγου προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί», ενώ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Αθήνας κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης ζητάει διακοπή της απεργίας των διοικητικών και ταυτόχρονη ανάκληση της υπουργικής απόφασης για την αξιολόγησή τους.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες επαναφέρουν την πιθανότητα επιστράτευσης των διοικητικών.
Μ.Φ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τον καύσωνα στις καταιγίδες
Οι εικόνες μετά το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου
Ο ασθενής νοσηλεύεται με πολυοργανική ανεπάρκεια στο νοσοκομείο του νησιού
Ο Γιώργος Ξυλούρης αντιμετωπίζει νέες κατηγορίες - Δικάζεται και για απείθεια στην πρώτη κλήση του
Μετά την ανακοίνωση της ΕΚΕ για τον πόλεμο στη Γάζα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανακοίνωσε την αποχώρησή του, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζονται αρχές επιστημονικής αμεροληψίας και δεοντολογίας
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Πώς ο 44χρονος στην Άνδρο την εξαπάτησε
Πού θα πραγματοποιηθεί - Ποιοι δεν θα παραβρεθούν
Οι περιοχές με έντονη κεραυνική δραστηριότητα
Όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα
Ποιες περιοχές θα βρεθούν σήμερα και αύριο στο επίκεντρο της κακοκαιρίας
Οι περιοχές που θα χτυπήσουν τα έντονα φαινόμενα
Είχε τραυματιστεί σοβαρά στο τροχαίο τα ξημερώματα της Πέμπτης
Οι διευκρινίσεις του Χρήστου Παληού μετά τα δημοσιεύματα και τις αρχικές του δηλώσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.