Ελλαδα

Ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι στην απαγωγή Λεμπιδάκη

Αναμένεται η ανακοίνωση των ποινών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
lempidakis1
Μιχάλης Λεμπιδάκης/ ©INTIMENEWS/Image photo services p.a

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης και οι 12 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. 

Η διαδικασία, σύμφωνα με το cretapost.gr, συνεχίζεται αυτή την ώρα καθώς αναμένεται να ανακοινωθούν αναλυτικά οι ποινές.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας, μετά την μαραθώνια αγόρευσή της, πρότεινε την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων, ανά περίπτωση, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι όλοι τους είχαν εμπλακεί στην υπόθεση, συμμετέχοντας στην εγκληματική οργάνωση που απήγαγε τον επιχειρηματία. Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη η έρευνα να επεκταθεί και σε επιπλέον τέσσερα άτομα, προκειμένου να καταδειχθεί ή όχι η εμπλοκή τους, όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου που ανακοινώθηκε το πρωί της Πέμπτης, οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι ως εξής:

12 για αρπαγή, οι 2 για απλή συνέργεια
12 για απόπειρα εκβίασης οι 4 για απλή συνέργεια
2 για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης
6 για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης
4 για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
4 για κατοχή πολεμικού τυφεκίου και οπλοφορία.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται συνολικά 12 άτομα. Από τους 12 κατηγορούμενους, οι 8 παραμένουν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ οι υπόλοιποι 4 είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ