Ελλαδα

Μαθητής στον Βόλο διάβαζε με γκαζάκι λόγω κομμένου ρεύματος

Θλίψη προκαλούν οι αποκαλύψεις του διευθυντή δευτεροβάθμιας Μαγνησίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
book-1950451_1920.jpg

Πληθαίνουν τα περιστατικά μαθητών και μαθητριών που βιώνουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και ανεργίας, όπως αποκάλυψε σήμερα ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης στην τοπική εφημερίδα «Ταχυδρόμος».

Το περιστατικό με την μαθήτρια που διάβαζε κάτω από στύλο δημοτικού φωτισμού στην Αγριά δεν είναι το μοναδικό, όπως είπε ο κ. Σαβελίδης.  «Πίσω από κάθε διακοπή βρίσκεται κι ένας μαθητής μας», σημείωσε ο κ. Σαβελίδης, υποστηρίζοντας ότι πολλές φορές ούτε καν οι εκπαιδευτικοί είναι σε θέση να γνωρίζουν. 

Όπως αποκάλυψε ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας Σωκράτης Σαβελίδης τους δύο τελευταίους μήνες η διεύθυνση έχει έρθει αντιμέτωπη με τρία πανομοιότυπα περιστατικά. Στην μία μάλιστα περίπτωση ο μαθητής που στο σπίτι του είχε γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης, διάβασε υπό το φως που του έδινε ένα γκαζάκι. 

Ένας άλλος, αφού χωρίς φως δεν μπορούσε να διαβάσει στο σπίτι του, απέφευγε να πάει στο σχολείο για να μην πιαστεί αδιάβαστος.

Στην τελευταία περίπτωση, μάλιστα, ο αδελφός του μαθητή χρειάζονταν αναπνευστική υποστήριξη από ειδική συσκευή και χωρίς ηλεκτροδότηση στο σπίτι τους, εγκυμονούσαν κίνδυνοι για τη ζωή του. Με αφορμή τα πολλά περιστατικά που αποκαλύπτονται, αλλά και άλλων που ακόμη δεν έχουν αποκαλυφθεί, όπως είπε ο κ. Σαβελίδης, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας πρόκειται να προχωρήσει σε παρέμβαση στο Υπουργείο Παιδείας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ