- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Τα ρεκόρ βροχής και ζέστης για το 2018 (video)
Αναλυτικά στοιχεία - Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σάρωσαν την Ελλάδα
Συγκεντρωτικό χάρτη με τα ρεκόρ θερμοκρασιών, βροχόπτωσης και ταχύτητας ανέμων που σημειώθηκαν εντός του 2018, έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ).
Τα δεδομένα προέρχονται από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών που βρίσκεται εγκατεστημένο σε διάφορα σημεία της ελληνικής επικράτειας.
Σύμφωνα με την υπηρεσία του ΕΑΑ, meteo:
- Η αθροιστική βροχόπτωση των 494 mm που καταγράφηκε στο Θεολόγο Φθιώτιδας το διήμερο 29-30/09/2018, αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη βροχόπτωση διημέρου που έχει καταγραφεί από το δίκτυο στα σχεδόν 14 χρόνια λειτουργίας του. Μάλιστα, τα 444 mm από αυτά καταγράφηκαν σε σύνολο 24 ωρών.
- Η βροχόπτωση των 74 mm σε 2 ώρες που καταγράφηκε στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης στις 10/05/2018 και η βροχόπτωση των 102 mm σε 1.5 ώρα που καταγράφηκε στα Βριλήσσια Αθηνών στις 26/07/2018, αποτελούν δύο από τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης που έχουν καταγραφεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
Στα αξιοσημείωτα περιλαμβάνονται επίσης:
α) Οι -14,7 βαθμοί Κελσίου τον περασμένο Δεκέμβριο στο Νευροκόπι. Πρόκειται για τη χαμηλότερη απόλυτη τιμή θερμοκρασίας, σε κατοικημένη περιοχή, του 2018.
β) Οι 42,1 βαθμοί Κελσίου στο Κρανίδι, στις 23 Ιουλίου 2018. Αποτελεί την απόλυτη μέγιστη θερμοκρασία που καταγράφηκε σε κατοικημένη περιοχή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο πτήσεις από Ντόχα και Ντουμπάι προσγειώθηκαν στην Αθήνα - Αναμένονται ακόμη τέσσερις από Τελ Αβίβ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζει αυτόματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.