- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Προθεσμία λαμβάνουν από τους εισαγγελείς Ψινάκης, Δούρου κι άλλοι 19 κρατικοί λειτουργοί για το Μάτι
Έχουν κληθεί για εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη αδικημάτων κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα
Προθεσμίες για την παροχή εξηγήσεων που τους ζητήθηκαν από τους εισαγγελείς που διενεργούν την έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι λαμβάνουν διά των συνηγόρων τους κληθέντες σε ανωμοτί καταθέσεις.
Οι 21 κρατικοί λειτουργοί που καλούνται σε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη αδικημάτων, εμφανίζονται μέσω των συνηγόρων τους στους εισαγγελείς Ηλία Ζαγοραίο, Νίκο Φυστόπουλο και Κώστα Σπυρόπουλο προκειμένου να λάβουν γνώση της δικογραφίας, η οποία αριθμεί χιλιάδες σελίδες, και να ζητήσουν την παροχή χρόνου ώστε να δομήσουν τις θέσεις τους και τις απαντήσεις που τους ζητούνται.
Ανάμεσα σε όσους έλαβαν κλήσεις για ανωμοτί κατάθεση είναι και τα στελέχη αρμόδιων φορέων που μηνύθηκαν από συγγενείς των θυμάτων της πυρκαγιάς, όπως η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας και άλλα στελέχη της πολιτικής προστασίας, της ΕΛΑΣ, της πυροσβεστικής και του Λιμενικού. Στην Εισαγγελία εμφανίστηκε αυτοπροσώπως ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να αποτραπεί η τραγωδία της 23ης Ιουλίου.
Οι εισαγγελείς περιλαμβάνουν στις κλητεύσεις που απέστειλαν όλους τους μηνυόμενους τους οποίους ελέγχουν για ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων τόσο κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως αυτά της έκθεσης σε κίνδυνο ή της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο κ.ά., όπως αποδίδονται στις μηνύσεις συγγενών θυμάτων της πυρκαγιάς, όσο και πλημμεληματικού, που αφορούν πράξεις ή παραλείψεις στο πλαίσιο των καθηκόντων τους. Η διερεύνηση του ενδεχόμενου διάπραξης αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος είναι αναγκαστική για τους εισαγγελείς, εφόσον αυτά καταλογίζονται στις μηνύσεις που κατατέθηκαν, ανεξαρτήτως αν τα στοιχεία της έρευνας τους φαίνεται να συντείνουν στην απόδοση ευθυνών με την απαγγελία συγκεκριμένων αδικημάτων που εκτιμάται ότι δεν αφορούν κακουργηματικές πράξεις.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όπως αναφέρουν εισαγγελικές πηγές, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εξηγήσεων η δικογραφία που έχει σχηματιστεί θα διαβιβαστεί σε ανακριτή είτε αφορά κακουργήματα είτε πλημμελήματα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.