Ελλαδα

Η Εφορία επέστρεψε το επίδομα σε πυρόπληκτο το οποίο κατασχέθηκε λόγω ΕΝΦΙΑ (video)

Έπειτα από παρέμβαση Πιτσιλή - Τι κατήγγειλε ο πολίτες που του κάηκε το σπίτι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
enfai23.jpg
©EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Τις τραγελαφικές καταστάσεις με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπος παρουσίασε κατά τη διάρκεια δηλώσεών του ένας από τους πυρόπληκτους που έλαβε την οικονομική ενίσχυση με τη μορφή εφάπαξ επιδόματος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο Θάνος Καζακίδης κατήγγειλε ότι μέρος του επιδόματος κατασχέθηκε για οφειλή λόγω ΕΝΦΙΑ παρά το γεγονός ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είχαν επανειλημμένα τονίσει ότι είναι ακατάσχετο -κάτι το οποίο αναφέρεται ρητά και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Όπως ήταν φυσικό, ο κ. Καζακίδης έμεινε άφωνος όταν διαπίστωσε την κατάσχεση στο επίδομα που κατατέθηκε στις 6 Αυγούστου.

Sweden: 60 cars burn in youth gang arson attacks in Gothenburg

Παρέμβαση Πιτσιλή και άρον άρον επιστροφή χρημάτων

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, υπήρξε προσωπική παρέμβαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, ο οποίος συνομίλησε με τον πολίτη που προέβη στη σχετική καταγγελία.

Πηγές της ΑΑΔΕ ανέφεραν ότι τα αρμόδια όργανα της Εφορίας δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν αν το ποσό είναι ακατάσχετο ή όχι, προχωρώντας κανονικά σε κατασχέσεις όταν εντοπίζονται χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό και εκκρεμούν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Προς αυτήν την κατεύθυνση και για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον, ο κ. Πιτσιλής έδωσε οδηγία στις εφορίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές όταν διαπιστώνουν κατάθεση ύψους 5.000 ευρώ -ποσό που αντιστοιχεί στο επίδομα προς τους πυρόπληκτους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ