- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δεν τίθεται θέμα κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) των ναυτικών, επιβεβαίωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μ. Βαρβιτσιώτης στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, κατά την οποία εξέφρασε μάλιστα την πεποίθησή του ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί και θα αποδειχθεί επωφελής για το σύνολο της ναυτιλίας.
Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν μεταξύ άλλων τα ζητήματα των συνθέσεων πληρωμάτων στα πλοία, της εκτεταμένης ανεργίας που παρατηρείται στις γυναίκες του κλάδου, των συμβάσεων εργασίας στη ναυτιλία, της ναυτικής εκπαίδευσης, καθώς της καταβολής των δεδουλευμένων στους ναυτικούς στα πλοία της ακτοπλοΐα, ενώ ο υπουργός ζήτησε από την Ομοσπονδία της προτάσεις της για τη βελτίωση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου με σκοπό την ταχύτερη απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων.
«Έχουμε χρήματα από την ΕΕ που δεν έχουμε αξιοποιήσει ακόμα και οφείλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να διευκολύνουμε την είσοδο νέων ναυτικών στην αγορά εργασίας», τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «Είμαι πρόθυμος να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Θέλω να γνωρίζετε ότι γνώμονας των αποφάσεων μου είναι η μείωση της ανεργίας του Έλληνα ναυτικού».
Γ.Σ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διαψεύδονται οι πληροφορίες για τον θάνατο της ανήλικης
Δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης
Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες
Δυτική και νότια Ελλάδα θα επηρεαστούν περισσότερο
Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Αργυρούπολη, Σταθμός Λαρίσης και Νέο Ηράκλειο αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση
Πώς θα είναι ο καιρός τις επόμενες μέρες
Ιδανικός προορισμός για οικογένειες και για τους λάτρεις της φύσης και των καταδύσεων
Πραγματοποιούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης
Έντονη φόρτιση κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας
Η αλλοδαπή τουρίστρια εγκλωβίστηκε σε δύσβατο μονοπάτι και κάλεσε το 112
«Οι οικογένειες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν την αλήθεια»
Η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Χωράφα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ποια είναι τα άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο από τις υψηλές θερμοκρασίες
Όλα τα σημεία που θα είναι ανοιχτά για τους πολίτες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.