- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
«Όχι» του Εφετείου σε τρίτη δίκη για τις «μετοχές-φούσκες» του 1999
Οι 36 χρηματιστές και επιχειρηματίες δεν θα καθίσουν στο εδώλιο
Δεν θα καθίσουν στο εδώλιο και τρίτη φορά οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του σκανδάλου με τις μετοχές «φούσκες» του Χρηματηστηρίου Αξιών Αθηνών την περίοδο 1999.
Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε σήμερα την έφεση υπέρ του νόμου, την οποία είχε ασκήσει τον περασμένο Φεβρουάριο η εισαγγελέας Εφετών Αθηνά Θεοδωροπούλου, κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που είχε αθωώσει τους συνολικά 36 κατηγορούμενους στην υπόθεση.
Μετά την εισαγγελική έφεση, οι 36 χρηματιστές και επιχειρηματίες κινδύνευαν να βρεθούν για τρίτη φορά στο ακροατήριο, για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για την υπόθεση, η οποία συμπληρώνει το όριο παραγραφής των αδικημάτων τον Μάρτιο του 2019.
Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτή σήμερα την ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, με την οποία ζητούσαν να κριθεί ως απαράδεκτη η έφεση της κ. Θεοδωροπούλου.
Υπενθυμίζεται, ότι η αθωωτική απόφαση που εκδόθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2018 ήταν η δεύτερη για τους εμπλεκομένους στην υπόθεση. Έχει προηγηθεί ομόφωνη αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων το 2013, η οποία αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο, με αποτέλεσμα οι «36» να βρεθούν ξανά ενώπιον του ίδιου δικαστηρίου, υπό άλλη σύνθεση, που και πάλι κατέληξε σε αθώωση των κατηγορουμένων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.