- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Έρευνα: Έλληνας, 18-44 ετών, ο σημερινός άστεγος
Τα στοιχεία από Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Ηράκλειο Κρήτης και Νέα Ιωνία
Το προφίλ του «άστεγου» στην χώρα μας προσπάθησε να χαρτογραφήσει το υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε μία έρευνα σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Η έρευνα έγινε σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Ηράκλειο Κρήτης και Νέα Ιωνία και κατέγραψε συνολικά 1645 αστέγους εκ των οποίων οι 691 στο δρόμο και οι 954 σε δομές.
Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ότι οι περισσότεροι άστεγοι είναι ελληνικής καταγωγής και άντρες, ενώ στο παρελθόν οι περισσότεροι άστεγοι ήταν μετανάστες. Όσον αφορά την ηλικία πρώτα στη λίστα είναι τα άτομα ηλικίας 18-44 ετών ενώ ένα μικρό ποσοστό είναι συνταξιούχοι.
Οι περισσότεροι απάντησαν επίσης ότι ο βασικός λόγος που τους οδήγησε στο δρόμο ήταν οι σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και η ανεργία.
Από το σύνολο του άστεγου πληθυσμού ένα μεγάλο ποσοστό καταγράφηκε στους δρόμους της Αθήνας (793 άτομα, από τα οποία τα 353 βρίσκονται στο δρόμο). Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 380 άτομα με τα 100 να διαβιούν στο δρόμο και 126 σε κοινωνικές δομές. Στον Πειραιά, 118 άστεγοι, από τους 265, μένουν σε δομές και 63 στο δρόμο. Στο Ηράκλειο Κρήτης ο αριθμός των αστέγων φτάνει τους 119, στα Ιωάννινα τους 30, στα Τρίκαλα τους 35 και στη Νέα Ιωνία τους 23.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ελλάδα στην πρώτη ομάδα χωρών του προγράμματος “OpenAI Education for Countries” και πιλοτική εφαρμογή του ChatGPT Edu στα δημόσια σχολεία
Πού θα σημειωθούν οι προγραμματισμένες διακοπές νερού
Σε αυξημένη ετοιμότητα κρατικός μηχανισμός και δήμοι – Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες σε κάθε περίπτωση
Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα
Φτάνουν έως και 9 μποφόρ
Η νέα ανάρτηση του μετεωρολόγου
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
«Μακάρι να πέσουμε έξω» λέει η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ
Δείτε αναλυτικά όσα αναφέρει ο μετεωρολόγος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το πρόστιμο αν δεν τις έχετε σε περιοχές όπου είναι υποχρεωτικές
«Περιορίστε τις μετακινήσεις σας»
Ποιοι κίνδυνοι αυξάνονται - Πώς να προετοιμαστούμε σωστά
«Συναγερμός μέχρι αργά το βράδυ»
Η ανακοίνωση της εταιρείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.