Ελλαδα

Δήμος Αθηναίων: Επόμενη συνεδρίαση, στο Πεδίον του Άρεως

Αποκλειστικό θέμα, η διακίνηση και χρήση ναρκωτικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kaminiss23423432.jpg
©EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σε μία κίνηση έμπρακτης στήριξης των κατοίκων σε γειτονιές της πρωτεύουσας που πλήττονται από τη διακίνηση και δημόσια χρήση ναρκωτικών, προχωρεί ο Δήμος Αθηναίων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία την πρόταση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, ώστε εντός του Ιουλίου, να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα τη διακίνηση και χρήση ναρκωτικών, σε χώρο στο Πεδίον του Άρεως, με επικρατέστερο το κλειστό γήπεδο του Πανελληνίου.

«Υπάρχουν γειτονιές της πόλης μας, οι κάτοικοι των οποίων έχουν πολλούς λόγους να μας θέλουν δίπλα τους. Οι πολίτες θέλουν να ακούσουν, θέλουν να μιλήσουν. Η μετάθεση ευθυνών έχει κουράσει. Έχει ξεπεραστεί. Ο Δήμος Αθηναίων πολλές φορές έχει υπερβεί τα στενά όρια των αρμοδιοτήτων του. Δεν έχουμε περιοριστεί στη στείρα καταγγελία.

» Ως μια κίνηση έμπρακτης στήριξης αλλά και συμβολισμού, προτείνω το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας να συνεδριάσει κατ’ αρχήν στην περιοχή του Πεδίου του Άρεως, προκειμένου να καταδειχθεί η σημασία που δίνουμε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, με αιχμή τη διακίνηση και τη δημόσια χρήση ναρκωτικών.

» Και αμέσως μετά ως πιθανότερο σημείο δεν θα απέκλεια να είναι το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, στην οδό Ακαδημίας και τον πεζόδρομο της Μασσαλίας» τόνισε στην εισήγησή του ο κ. Καμίνης.

Η πρόταση του δημάρχου Αθηναίων απέσπασε την απαιτούμενη ειδική πλειοψηφία των 3/5 του σώματος και ο ακριβής χρόνος και τόπος διεξαγωγής της συνεδρίασης, όπως διευκρινίστηκε, θα ανακοινωθεί όταν εξασφαλιστούν όλες οι απαιτούμενες προϋποθέσεις σωστής και τυπικής λειτουργίας, καθώς και ασφάλειας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ