- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέες επιθέσεις κατά ΜΑΤ στα Εξάρχεια - Αγανάκτηση για την επίθεση στη Θεσσαλονίκη
Παρέμβαση εισαγγελέα ζητούν οι αστυνομικοί
Νέες επιθέσεις εναντίον αστυνομικών σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη και τα ξημερώματα της Κυριακής στα Εξάρχεια.
Ειδικότερα το ξημερώματα της Κυριακής, αστυνομικοί σε Χαριλάου Τρικούπη και Τοσίτσα δέχθηκαν επίθεση από αντιεξουσιαστές και προχώρησαν στην προσαγωγή δύο ατόμων οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι,
Η αρχή έγινε στις 2:30 τα ξημερώματα και έως τις 4:30 όταν αναρχικοί πραγματοποίησαν επιθέσεις κατά αστυνομικών της στατικής φύλαξης κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. Λίγο αργότερα και από τις 5:30 έως τις 6:00 ομάδα ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά αστυνομικών.
Είχε προηγηθεί επίθεση εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη λίγο μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου με τους δράστες να πετούν τουλάχιστον 30 μολότοφ με αποτέλεσμα να σημειωθεί φωτιά στην κλούβα.
Το περιστατικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης που σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για δολοφονική επίθεση ζητώντας παράλληλα την παρέμβαση του εισαγγελέα.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για επιλεκτική ευαισθησία των αρμοδίων που ενώ «αντιδρούν άμεσα σε κατ' έγκληση πλημμεληματικά αδικήματα εναντίον πολιτικών προχωρώντας χωρίς χρονοτριβές σε ταυτοποιήσεις προσώπων και συλλήψεις», σε «κακουργηματικές πράξεις» σαν την χθεσινή «περιορίζεται απλά στην περιμετρική επίβλεψη του χώρου».
Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας αναφερόμενος σε συνέντευξή του στα Νέα τονίζει ότι «η αστυνομία έχει εντολή να μπαίνει στα Εξάρχεια όποτε απαιτηθεί». «Η πραγματικότητα είναι ότι τώρα μπαίνει η αστυνομία στα Εξάρχεια, και τώρα γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια. Εστιάζουμε στα κυκλώματα ναρκωτικών, γιατί αυτά τροφοδοτούν και άλλες παραβατικές καταστάσεις», υποστηρίζει.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο πτήσεις από Ντόχα και Ντουμπάι προσγειώθηκαν στην Αθήνα - Αναμένονται ακόμη τέσσερις από Τελ Αβίβ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζει αυτόματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.