- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μεγάλο ριφιφί - Έξι τραπεζοϋπάλληλοι «άδειαζαν» θυρίδες της Εθνικής από το 1999
Η λεία τους ξεπέρασε τα 2,7 εκατομμύρια ευρώ
Για υπεξαίρεση αντικειμένων μεγάλης αξίας και χρηματικών ποσών από θυρίδες υποκαταστήματος τράπεζας στη Θεσσαλονίκη κατηγορούνται έξι άτομα.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, πρόκειται για έξι υπαλλήλους του τραπεζικού υποκαταστήματος, ηλικίας 61 έως 64 ετών. Εκμεταλλευόμενοι την πρόσβασή τους σε τραπεζικές θυρίδες, κατά τα έτη 1999 έως 2016, οι έξι υπάλληλοι αφαίρεσαν χωρίς ίχνη παραβίασης της κλειδαριάς, από το εσωτερικό εννέα τραπεζικών θυρίδων, τις οποίες είχαν μισθώσει 13 άτομα, πλήθος από χρυσές λίρες Αγγλίας, ρολόγια και χρυσαφικά συνολικής αξίας 2.676.500 ευρώ, το συνολικό χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ και των 3.196 δολαρίων ΗΠΑ.
Η υπόθεση ήρθε στο «φως», όταν ιδιοκτήτες των θυρίδων κατήγγειλαν την παραβίαση τους και την υπεξαίρεση του περιεχομένου τους. Οι ίδιοι προσέφυγαν και στα αρμόδια δικαστήρια καταθέτοντας αγωγές αποζημίωσης, λόγω μη τήρησης των μέτρων ασφαλείας, ενώ ήδη εκδόθηκαν δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν.
Όλο αυτό το διάστημα ήταν σε εξέλιξη έρευνες του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών και στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκαν ενδελεχείς έρευνες, όπως αυτοψίες, πραγματογνωμοσύνες κ.ά., για να βρεθούν οι υπαίτιοι.
Το προανακριτικό υλικό εστάλη στον εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέα Ζήση, ο οποίος πριν από λίγες εβδομάδες παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων για το κακούργημα της υπεξαίρεσης από εντολοδόχο.
Ήδη η σχηματισθείσα δικογραφία διαβιβάστηκε σε ειδικό ανακριτή διαφθοράς ενώπιον του οποίου καλούνται να λογοδοτήσουν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, τα οποία ήταν υπεύθυνα για τη φύλαξη των τραπεζικών θυρίδων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.