Ελλαδα

Μωρό πέθανε από κοκκύτη γιατί οι γονείς του είναι κατά των εμβολίων

Το περιστατικό έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kokkitis.jpg

Το περιστατικό έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, όταν αποκαλύφθηκε ότι οι γονείς βρέφους άφησαν το μωρό τους να πεθάνει από κοκκύτη, επειδή ήταν κατά των εμβολιασμών.

Συγκεκριμένα, απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα έδωσαν ο Εμμανουήλ Ροηλίδης καθηγητής Παιδιατρικής–Λοιμωξιολογίας, της Γ' Παιδιατρικής Κλινικής Α.Π.Θ και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθώς και ο Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ σε εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) στο πλαίσιο του #emvoliaZOUME 2 και των συνεχών δράσεων για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την αναγκαιότητα των εμβολίων και σήμερα.

Μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) όλων των ειδικοτήτων, πανεπιστημιακοί και πολίτες ζήτησαν διευκρινίσεις για τα εμβόλια που γίνονται -ή θα έπρεπε να γίνονται- σε βρέφη, παιδιά, εγκύους, ηλικιωμένους και ενήλικες, τονίζοντας ότι τα νέα δεδομένα -των μεγάλων προσφυγικών ροών- τα έχουν καταστήσει ακόμη πιο αναγκαία.

Παρουσιάστηκαν συγκλονιστικά στοιχεία για θανάτους βρεφών, παιδιών και ενηλίκων σε όλον τον πλανήτη αλλά και για τις νόσους που επανεμφανίζονται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη από τις συνεχείς μετακινήσεις ομάδων ή μεμονωμένων προσφύγων και μεταναστών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ