Ελλαδα

Στην Αθήνα ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα (εικόνες, video)

Το τετ α τετ με Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, η κατάθεση στεφάνου στον Άγνωστο Στρατιώτη και η άφιξη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
karolos23948723432.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τριήμερη επίσκεψη του πρίγκιπα Κάρολου και της συζύγου του, δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλα, στην Αθήνα.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

«Ιστορική» χαρακτήρισε ο κ. Παυλόπουλος, την επίσκεψη αυτή, καθώς είναι η πρώτη φορά που ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα.

«Δεν ξεχνάμε τους κοινούς μας αγώνες»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παρέλειψε κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων ενώπιον των δημοσιογράφων να αναφερθεί στους δεσμούς φιλίας των δύο κρατών, επισημαίνοντας:

«Ποτέ δεν ξεχνάμε τον Λόρδο Βύρωνα, το Ναυαρίνο και τους κοινούς αγώνες που οι δύο χώρες δώσαμε σε δύο Παγκόσμιους Πολέμους. Αυτή η επίσκεψή σας προσθέτει έναν σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα φιλίας που έχουμε από τη σύσταση του ελληνικού κράτους».

karolos-2222.jpg

karolos234242.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για την πρόσκληση αυτή. Έχω μόνο θερμά λόγια για τη μακρά σχέση των δυο χωρών. Ελπίζω και εύχομαι ότι θα μας δοθούν πολλές ευκαιρίες στο μέλλον να ξανασυναντηθούμε» ανέφερε στα πρώτα του λόγια ο πρίγκιπας Κάρολος, ευχαριστώντας τον κ. Παυλόπουλο για τη θερμή υποδοχή που του επεφύλαξε.

kodarinis.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιλαμβάνει ξενάγηση στον πρώτο όροφο του Προεδρικού Μεγάρου όπου βρίσκονται τα βασιλικά πορτραίτα, και επίσημο δείπνο στις 20.30 το βράδυ, παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου. 

pro-karol.jpg

pro-car23ol.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 15.30 το μεσημέρι, ο πρίγκιπας της Ουαλίας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

karolos-3-co.jpg

karolos-2-correct.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Στη συνέχεια επιθεώρησε τα στρατιωτικά αγήματα, έχοντας σύντομη συνομιλία με τους επικεφαλής τους.

karolos-1.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ryue.jpg
EUROKINISSI

Μετά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου επιβιβάστηκε με τη σύζυγό του στο πολυτελές αυτοκίνητο, με κατεύθυνση το Προεδρικό Μέγαρο.

Στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη κατέθεσε ο πρίγκιπας Κάρολος

Υποδοχή στο αεροδρόμιο

Το βασιλικό αεροπλάνο που τον μετέφερε στην Αθήνα προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 15.00 το μεσημέρι στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Εκεί, τον περίμενε ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ. Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας της προεδρίας Γιώργος Γεννηματάς και η πρέσβειρα της Βρετανίας Κέιτ Σμιθ.

karolos2342.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

euroki23423.jpg
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ο πρίγκιπας Κάρολος είχε σύντομη σύντομη συνομιλία με τον κ. Κουίκ, πριν επιβιβαστεί στο πολυτελές αυτοκίνητο με το οποίο αποχώρησε από το σημείο με προορισμό το κέντρο της Αθήνας.

karolos.jpg

kole.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου επισκέπτεται την ελληνική πρωτεύουσα κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Στο πρόγραμμά του περιλαμβάνεται και επίσκεψη στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας Κέιτ Σμιθ, η οποία έκανε δηλώσεις κατά την άφιξη του Κάρολου στο αεροδρόμιο, σκοπός της τριήμερης επίσκεψης του πριγκιπικού ζεύγους είναι «να αναδείξει την ιστορική και τη σύγχρονη σχέση των δύο χωρών, υποδηλώνοντας την εκτίμηση της Βρετανίας στη συνεισφορά της Ελλάδας στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας της Ευρώπης, καθώς και στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού».

Newsbeast.gr - Ο Πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα στην Αθήνα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Γυναικοκτονία». Μια λέξη τάφος ομαδικός
«Γυναικοκτονία». Μια λέξη τάφος ομαδικός

Πλέον είναι απαραίτητο, πρέπει να κατανοηθούν τα αίτια. Απαιτείται να σταματήσουμε να εκπαιδεύουμε τα αγόρια όπως εκπαιδεύτηκαν οι πατεράδες τους. Να τους βοηθήσουμε να κατέβουν από το βάθρο τους

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.