Ελλαδα

Η Βουλή «υιοθετεί» τα παιδιά του πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου

Ετήσια οικονομική βοήθεια 18.000 ευρώ έως τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
vouli2342.jpg

Η Βουλή αποφάσισε να «υιοθετήσει» τα δύο παιδιά του Γιώργου Μπαλταδώρου, του χειριστή που έχασε τη ζωή του όταν συνετρίβη το Mirage 2000-5 ανοικτά της Σκύρου το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος Νίκος Βούτσης, το ελληνικό Κοινοβούλιο θα καταβάλει κάθε χρόνο το ποσό των 18.000 ευρώ στα δύο ανήλικα τέκνα, μέχρι την ενηλικίωσή τους. Σε περίπτωση που αυτά σπουδάσουν, τα χρήματα θα διατίθενται μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους.

Η απόφαση πάρθηκε με βάση αντίστοιχη απόφαση που είχε λάβει η Ολομέλεια της Βουλής το 2010, επί προεδρίας Φίλιππου Πετσάλνικου, βάσει της οποίας «όλα τα παιδιά των πεσόντων, εν ώρα καθήκοντος, ανδρών, των Ενόπλων Δυνάμεων "υιοθετούνται" από τη Βουλή». 

Ειδικότερα, προβλέπεται ενίσχυση:

  • 10.000 ευρώ για ένα τέκνο,
  • 18.000 ευρώ για δύο τέκνα,
  • 21.000 για τρία τέκνα και
  • 25.000 ευρώ για τέσσερα τέκνα.

Η απόφαση της Βουλής

Ο πρόεδρος της Βουλής Νικόλαος Βούτσης, εκφράζοντας έμπρακτα τη θλίψη του για την αδόκητη απώλεια του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, και ακολουθώντας την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, η οποία προβλέπει την «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος, ανακοινώνει ότι η Βουλή άμεσα θα προχωρήσει στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, προβαίνοντας στην «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ