- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός του Γιώργου Μπαλταδώρου, του άτυχου χειριστή του Mirage 2000-5 το οποίο κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου το μεσημέρι της Πέμπτης.
Το πτώμα βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής από πλήρωμα αλιευτικού σκάφους, το οποίο συμμετείχε στις έρευνες της Πολεμικής Αεροπορίας. Την είδηση επιβεβαίωσε με δήλωσή του ο δήμαρχος του νησιού Μίλτος Χατζηγιαννάκης, προσθέτοντας ότι κοντά στη σορό εντοπίστηκαν και ορισμένα συντρίμμια του μαχητικού. Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη είχαν βρεθεί στην περιοχή το κράνος του άτυχου σμηναγού, η μικρή σωστική λέμβος και το κιτ επιβίωσης που υπάρχουν στο cockpit κάθε μαχητικού Mirage 2000-5.
Η σορός του πιλότου έχει μεταφερθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας προκειμένου να διενεργηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ταυτοποίησης.
Αναζητούν απαντήσεις στον καταγραφέα πτήσης
Πλέον, το βάρος των ερευνών πέφτει στον εντοπισμό του καθίσματος του άτυχου σμηναγού.
Εκεί, βρίσκεται τοποθετημένος ο καταγραφέας πτήσης (σ.σ. μαύρο κουτί), όπου υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία τα οποία αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια της συντριβής.
Ο Γιώργος Μπαλταδώρος ήταν ένας πολύ έμπειρος χειριστής, με περισσότερες από 800 ώρες πτήσεις στο ενεργητικό του. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για το τι τελικά οδήγησε στην τραγωδία.
Τι πήγε στραβά
Για την πτώση του μοιραίου αεροσκάφους, το vertigo είναι η εκδοχή που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, ενώ εξετάζονται και άλλα δύο σενάρια:
α) Ο Γιώργος Μπαλταδώρος να έπαθε κάτι κατά τη διάρκεια της πτήσης, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να αποτρέψει το μοιραίο.
β) Να υπήρξε μηχανική βλάβη στο αεροσκάφος, το οποίο όμως ήταν υπερσύγχρονο.
Βαρύς ο φόρος αίματος για την Πολεμική Αεροπορία
Η αεροπορική τραγωδία στη Σκύρο φέρνει στο φως τον βαρύ φόρο αίματος της Πολεμικής Αεροπορίας στη μάχη που δίνει μεταξύ άλλων απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.
Συνολικά 125 ψυχές, που κλήθηκαν να υπηρετήσουν την πατρίδα, θρηνεί η Πολεμική Αεροπορία από το 1990 έως σήμερα, με πολλούς εξ αυτών να είναι θύματα του «ακήρυχτου πόλεμου» με την Άγκυρα.
Το σοβαρότερο δυστύχημα σημειώθηκε το 1991, όταν στρατιωτικό αεροπλάνο C-130, με 63 ανθρώπους, «καρφώθηκε» στο Όρος Όθρυς. Συνολικά, η Πολεμική Αεροπορία έχει χάσει 81 μαχητικά αεροσκάφη και μεταγωγικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας από τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος έφυγε αφήνοντας ισχυρή μαρτυρία
H ποιότητα του αέρα παραμένει υποβαθμισμένη σε όλη τη χώρα
Συνελήφθη άνδρας που φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά καίγοντας υπολείμματα καλλιέργειας
Επιχείρηση διάσωσης 10 ν.μ. από τη Λήμνο - Άνδρας με καρδιακό επεισόδιο μεταφέρθηκε σε μονάδα
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Mετά την έξοδο Κηφισίας στο ρεύμα προς αεροδρόμιο
Εδαφικός πολφός από εργασίες Μετρό διέφυγε μέσω αγωγού - Καμία απειλή για την ασφάλεια
Η απάντηση σε σχετικό δημοσίευμα
Η επιχείρηση-αστραπή της Αστυνομίας
Τι πραγματικά συμβαίνει στην ατμόσφαιρα
Λόγω των κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα τελευταία νέα για την κατάσταση της υγείας του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ
Τρεις συλλήψεις από την Αστυνομία στην Αχαΐα
Πότε γιορτάζουν τελικά ο Γιώργος, η Γεωργία και η Γωγώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.