- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Όργιο» φοροδιαφυγής το τριήμερο της Αποκριάς
«Μοίρασαν» πρόστιμα και λουκέτα οι ελεγκτές σε Πάτρα, Αττική και Θεσσαλονίκη
«Βροχή» έπεσαν τα πρόστιμα από τους ελεγκτές το τριήμερο της Αποκριάς σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ενώ δεν έλειψαν και τα «λουκέτα».
Ειδικότερα, από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκύπτουν τα ακόλουθα:
- Στην Πάτρα, οι 6 στις 10 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν, βρέθηκαν να φοροδιαφεύγουν. Ελεγχος έγινε σε 102 επιχειρήσεις και σε 66 από αυτές εντοπίστηκαν φορολογικές παραβάσεις (ποσοστό 64,7%). Οι ελεγκτικές υπηρεσίες επέβαλαν «λουκέτο» σε δύο από τις επιχειρήσεις αυτές, ενώ προχώρησαν σε κατάσχεση ενός παραβιασμένου φορολογικού μηχανισμού. Οι έλεγχοι αφορούσαν κυρίως επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης, της στάθμευσης, σε εμπόριο στολών και στην ψυχαγωγία.
- Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν 102 έλεγχοι και εντοπίστηκαν 60 επιχειρήσεις με παραβάσεις (ποσοστό 59%). Μετά τη διενέργεια των ελέγχων επιβλήθηκε «λουκέτο» σε πέντε επιχειρήσεις.
- Στην Αττική διενεργήθηκαν 104 έλεγχοι και εντοπίστηκαν 71 επιχειρήσεις με φορολογικές παραβάσεις (ποσοστό παραβατικότητας 68,27%). «Λουκέτο» επιβλήθηκε σε 4 επιχειρήσεις: Πρόκειται γα μία επιχείρηση εστίασης στον Μαραθώνα η οποία δεν είχε εκδώσει 5 αποδείξεις λιανικής πώλησης αξίας 897,40 ευρώ. Σε άλλη περίπτωση, εστιατόριο στον Μαραθώνα δεν είχε κόψει 26 αποδείξεις λιανικής πώλησης αξίας 2.030 ευρώ, ενώ κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα βρέθηκε να μην έχει κόψει 100 αποδείξεις αξίας 600 ευρώ . Στην περίπτωση αυτή κατασχέθηκαν και ανεπίσημα βιβλία. Επιπλέον, ψαροταβέρνα στη Χαλκίδα δεν είχε εκδώσει 15 αποδείξεις αξίας 1.115 ευρώ. Τέλος σε παλαιοπωλείο στο Μοναστηράκι υπήρξε άρνηση ελέγχου και διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κάνει έναρξη επιτηδεύματος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εντολή απομάκρυνσης προς τον Δρυό - Στο «κόκκινο» ο κίνδυνος πυρκαγιάς στο νησί
Το τρίτο απόσπασμα από το υπό ολοκλήρωση και υπό έκδοση δοκίμιό μου με αναφορά στο Άγιον Όρος και την Αθωνική Πολιτεία
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Ανάμεσά τους και 12χρονος
Δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα συνδράμουν στην πυρκαγιά στην περιοχή της Στεφάνης
Η κήρυξη ισχύει έως και τις 29 Οκτωβρίου 2026
Αποκλεισμός έξι ωρών στην Ανατολική Εσωτερική Περιφερειακή, στο ύψος του Κ11
Χάρης Δούκας: «Στηρίζουμε έμπρακτα τους συμπολίτες μας απέναντι στην ενεργειακή φτώχεια και τις ακραίες θερμοκρασίες»
Καθυστερήσεις από το ύψος της Λιοσίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Διακόπηκε η κυκλοφορία στο τμήμα Αθήνα - Άγιοι Ανάργυροι με εντολή της Πυροσβεστικής
Ιδιαίτερη αναφορά στην παραλία Καστάνη, όπου γυρίστηκαν σκηνές της ταινίας Mamma Mia!
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο Μιχάλης Μαργαρίτης της WWF Ελλάς εξηγεί τι πρέπει να γνωρίζουμε πριν βάλουμε ψάρι στο πιάτο μας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.