- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
«Πρεμιέρα» στα γυαλιά χωρίς προ-πληρωμή για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ
Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση - Υπεγράφησαν οι πρώτες συμβάσεις - Πλαφόν στο διαθέσιμο κονδύλι για οπτικά είδη
Σε συνεργασία με 100 συμβεβλημένα καταστήματα οπτικών εγκαινιάζει το νέο σύστημα χορήγησης και αποζημίωσης οπτικών ειδών προς τους ασφαλισμένους του ο ΕΟΠΥΥ.
Βασική διαφορά σε σχέση με τα όσα ίσχυαν είναι ότι οι ασφαλισμένοι δεν καλούνται πλέον να προ-πληρώνουν για την αγορά οπτικών ειδών. Μέχρι σήμερα οι ενδιαφερόμενοι έπαιρναν παραπεμπτικό από τον συμβεβλημένο οφθαλμίατρο και προχωρούσαν στην αγορά των γυαλιών από το κατάστημα οπτικών. Στη συνέχεια με την απόδειξη, απευθύνονταν στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και έπαιρναν πίσω τα 100 ευρώ που καλύπτει ο φορέας για οπτικά ανά τετραετία. Πλέον, ο οπτικός είναι αυτός που θα αποζημιώνεται από τον Οργανισμό.
Οι νέες συμβάσεις που πήραν έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ αφορούν σε καταστήματα οπτικών στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και τις Σέρρες. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα πανελλαδικό δίκτυο συμβεβλημένων καταστημάτων έτσι ώστε οι ασφαλισμένοι να έχουν πρόσβαση και να εξυπηρετούνται χωρίς προβλήματα.
Ειδική σήμανση
Τα συμβεβλημένα καταστήματα θα έχουν ειδική σήμανση του ΕΟΠΥΥ που θα πιστοποιεί ότι πρόκειται για συμβεβλημένους παρόχους (Συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ).
Σύμφωνα με άρθρο στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο δαπάνης του ΕΟΠΥΥ για το έτος 2018 για παροχές που αφορούν σε οπτικά είδη, διαμορφώνεται στα 50 εκατ. ευρώ (25 εκατ. ευρώ με αναγωγή ανά εξάμηνο).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο τα δύο περιστατικά να συνδέονται
Τι υποστηρίζει ο Kώστας Ανεστίδης
Στο οινοποιείο δημιούργησε την πινακοθήκη «Μαγικό Βουνό», φιλοξενώντας έργα σημαντικών καλλιτεχνών που υπέγραψαν τις ετικέτες των κρασιών του
Σε ποιες περιπτώσεις δεν επιστρέφονται
Προκαταρκτική εξέταση σε εξέλιξη για δηλώσεις αγροτεμαχίων - Αναφορές για αναντιστοιχίες
Πολυτάλαντη δημιουργός, άφησε έντονο αποτύπωμα στο ελληνικό θέατρο, το τραγούδι και τη λογοτεχνία
Άνοιξαν όλοι οι δρόμοι στην πρωτεύουσα μετά την ολοκλήρωση της χριστουγεννιάτικης αθλητικής εκδήλωσης
Το πλοίο με σημαία Λιβερίας έμεινε χωρίς ρεύμα - Σε εξέλιξη επιχείρηση συνδρομής από το Λιμενικό
Η πρόγνωση για την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου - Πού θα σημειωθούν χιονοπτώσεις
Σε δυο διαφορετικές επιχειρήσεις
Μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία
Ο Όμιλος Fourlis γιόρτασε 75 χρόνια με μια παράσταση-αφήγηση της διαδρομής του
Συνελήφθησαν 12 άτομα, εκ των οποίων 6 ανήλικοι
Λόγω της διεξαγωγής του «Athens Santa Run 2025»
Το ερώτημα, τελικά, δεν είναι μόνο τι θα δείξει η διερεύνηση
Μέτρα κατά της δημογραφικής συρρίκνωσης λαμβάνει η δημοτική αρχή
Για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών κατά τη νυχτερινή διασκέδαση - Ποιες γραμμές λεωφορείων εντάσσονται στο μέτρο
Συννεφιασμένο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.