- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Νέα έρευνα για τα αίτια θανάτου του Τσαλικίδη
Μετά τη δικαίωση των συγγενών του εκλιπόντος από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ΕΔΔΑ.
Νέα έρευνα για τα αίτια του θανάτου του πρώην στελέχους της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη ξεκινά η Εισαγγελία Εφετών μετά τη δικαίωση των συγγενών του εκλιπόντος από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ΕΔΔΑ.
Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης αναλαμβάνει την έρευνα για τα αίτια θανάτου του Κ. Τσαλικίδη τον Μάρτιο του 2005 λίγο πριν αποκαλυφθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών με την εγκατάσταση παράνομου λογισμικού στην εταιρία.
Η έρευνα που ξεκινά, είναι η τρίτη που διεξάγεται από την ελληνική δικαιοσύνη για την υπόθεση, καθώς προηγήθηκαν μια εισαγγελική και μια κυρία έρευνα οι οποίες κατέληξαν στο αρχείο δεχόμενες ότι ο Τσαλικίδης αυτοκτόνησε και ότι ο θάνατός του δεν είχε σχέση με το σκάνδαλο.
Το ΕΔΔΑ δικαίωσε πρόσφατα τους συγγενείς του Κώστα Τσαλικίδη, κρίνοντας ότι το ελληνικό Δημόσιο υποχρεούται σε αποζημίωσή τους, γιατί προέβη σε πλημμελή έρευνα για τα αίτια του θανάτου του, παραβιάζοντας τη διάταξη για σεβασμό της ανθρώπινης ζωής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πληροφορίες
Τι προβλέπει η νομοθεσία για την ανανέωση των αδειών οδήγησης και ποιους αφορά
Αγρότες έχουν εισβάλει στoν αεροδιάδρομο
Ο άνθρωπος που γλίτωσε από το ναυάγιο του «Ηράκλειον» και σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του αεροσκάφους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο καιρός των επόμενων ημερών
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Άρπαξαν ένα ζευγάρι παπούτσια
Πώς ονομαζόταν το πρώτο ελληνικής κατασκευής τρόλεϊ;
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Μικρή πτώση θερμοκρασίας - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.