Χωρίς Μετρό η Αθήνα την Τρίτη
Νέα 24ωρη απεργία - «Τα ΜΜΜ είναι αγαθό και όχι για να βγάζει κέρδος» το ΥΠΟΙΚ
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στη λειτουργία του Μετρό. Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών στη σχετική του ανακοίνωση αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι προχωρά άμεσα και δυναμικά «για να μην τους επιτρέψουμε να βάλουν τις αστικές συγκοινωνίες στον πάγκο του…. κέρδους και της ιδιωτικοποίησης».
Παράλληλα, ζητεί άμεση συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για την επίλυση του χρηματοδοτικού των αστικών συγκοινωνιών.
Το ΣΕΛΜΑ επικαλείται δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία, όπως αναφέρει, «ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε…. από τη Διοίκηση του Υπερταμείου να επιβάλλει έναν εξορθολογισμό στο κόστος λειτουργίας και να προχωρήσει σε αναδιοργάνωση και αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων, προκειμένου να αυξηθούν η παραγωγικότητα και η κερδοφορία των ΔΕΚΟ, ώστε να μπορούν να επιβιώσουν υπό ανταγωνιστικές πλέον συνθήκες. Για να γίνει αυτό χρειάζεται περιορισμός των λειτουργικών εξόδων, βελτίωση των εσωτερικών διαδικασιών και αναζήτηση εναλλακτικών πηγών εσόδων, ώστε να βελτιωθούν τα περιθώρια κέρδους τους».
Οι εργαζόμενοι στη λειτουργία του Μετρό θεωρούν πως «με άλλα λόγια, το υπουργείο Οικονομικών ζητάει να αντιμετωπιστούν οι αστικές συγκοινωνίες όχι πλέον σαν αγαθό που το έχουν ανάγκη όλοι οι πολίτες ανεξάρτητα με το αν μπορούν να το πληρώνουν, αλλά σαν εμπόρευμα που πρέπει να μπει στον πάγκο του χασάπη, να "εξορθολογιστεί", να "αναδιαρθρωθεί" για να βγάζει περισσότερο κέρδος». Σημειώνουν ακόμη ότι «ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του Υπερταμείου δηλώνει ότι "θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο πώλησης ολόκληρων ή τμηματικά των ΜΗ κερδοφόρων ΔΕΚΟ"».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δήλωσε μέσω Instagram
Μικρή πτώση της θερμοκρασίας - Δείτε την αναλυτική πρόγνωση
Η επιχειρηματίας και δημιουργός του Noel έστειλε ένα πολύ δυνατό μήνυμα μέσα από το 2o Forum της ATHENS VOICE
Ενώ συνεχίζεται από την Αστυνομία η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης
O 37χρονος συνεργός της έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για κλοπές
Δείτε εικόνες από το Μέγαρο Μουσικής
Εικόνες από τις συζητήσεις, τα πάνελ και τους ανθρώπους
Ολόκληρη η συζήτηση στο δεύτερο πάνελ του 2ου Forum της Athens Voice
Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών
Aντιδρά στον προϋπολογισμό - Δηλώνει στήριξη στις αγροτικές κινητοποιήσεις
Ο χαιρετισμός του δημάρχου Αθηναίων
«Γίνεται πράξη μέσα από κοινωνικές πολιτικές που στηρίζουν συμπολίτες μας σε δύσκολες στιγμές»
«Ζούμε εποχές άγχους και αβεβαιότητας. Πώς διαμορφώνεται, όμως, σήμερα η ανθεκτικότητα;»
Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ προκήρυξε κινητοποίηση - Δείτε ποιες γραμμές εξαιρούνται
Αναλυτικά οι πιο βροχερές περιοχές ανά μήνα βάσει των δεδομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Η εξέλιξη του καιρού ως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Αναλυτικά τα σημεία και οι ώρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.