Ελλαδα

Με ομπρέλες η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία (εικόνες)

Ξεκίνησε το μακρινό ταξίδι μέχρι την Πιονγκ Τσανγκ της Νότιας Κορέας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
378097-780296.jpg
EUROKINISSI// Βασίλης Κουτρουμάνος

Άνοιξαν για λίγο οι ομπρέλες στην τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία για να ξεκινήσει το μακρινό της ταξίδι μέχρι την Πιονγκ Τσανγκ της Νοτίου Κορέας, εκεί όπου θα διεξαχθούν οι ΧΧΙΙΙ χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018.

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΦΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ

Η πρωθιέρεια, Κατερίνα Λέχου, έκανε επίκληση στο θεό Απόλλωνα και άναψε την πρώτη δάδα χωρίς τη βοήθεια κοίλου κατόπτρου, αλλά από την αναπληρωματική φλόγα που βρισκόταν μέσα σε αγγείο. Έπειτα, κατευθύνθηκε προς το Στάδιο, μεταφέροντας τη φλόγα με τη συνοδεία των ιερειών. 

Στη συνέχεια η πρωθιέρεια άναψε τη δάδα του πρώτου δρομέα, Απόστολου Αγγέλη, που πήγε μέχρι το Μνημείο Πιερ ντε Κουμπερτέν, εκεί όπου έδωσε τη Φλόγα στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της εθνικής ομάδας της Νοτίου Κορέας, Παρκ Γι-Σουνγκ.

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΦΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ

Την τελετή της αφής παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός της Νοτίου Κορέας Νακ Γιον Λι, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. 

Το σύμβολο του Ολυμπισμού θα διανύσει συνολικά -επί ελληνικού εδάφους- 2.129 χλμ πριν καταλήξει στις 30 Οκτωβρίου στην Ακρόπολη.

Στη λαμπαδηδρομία θα μετάσχουν 505 λαμπαδηδρόμοι και συνολικά θα πραγματοποιηθούν 36 τελετές υποδοχής σε 20 Δήμους επί οκτώ ημέρες.

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΦΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ

Η τελετή παράδοσης στην Οργανωτική Επιτροπή “ΠιονγκΤσάνγκ 2018” θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό στάδιο στις 31 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ