Ελλαδα

Τι θα πάθεις αν δεν πληρώνεις το λογαριασμό του κινητού

Στα μαύρα κατάστιχα της «Τηλεγνούς»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
365007-754787.jpg

Ξεκίνησε από σήμερα τις εργασίες της η υπηρεσία εκτίμησης φερεγγυότητας πελατών κινητής τηλεφωνίας “Τηλεγνούς”. Η εταιρεία, που ιδρύθηκε από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Cyta, Vodafone και Wind Hellas, αναμένεται να αποτελέσει το ανάλογο του τραπεζικού “Τειρεσία” στην κινητή τηλεφωνία. Θα καταγράφει τους συνδρομητές-πελάτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Συγκεκριμένα, στα αρχεία της υπηρεσίας “Τηλεγνούς” θα περιλαμβάνονται οι συνδρομητές-πελάτες που οφείλουν ποσό ίσο ή μεγαλύτερο των διακοσίων (200) ευρώ και το οποίο έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο για περισσότερο από ενενήντα (90) ημέρες ή δεν έχουν πληρώσει κανένα λογαριασμό και επιδιώκουν την αποσύνδεση ή μεταφορά σε άλλο δίκτυο.

Επιχειρείται έτσι, κατά τις εταιρείες, να ελεγχθούν κυρίως οι συτηματικοί κακοπληρωτές που αφήνουν χρέη και στη συνέχεια προχωρούν σε νέες συνδέσεις 

Οι εταιρείες κινητών επικοινωνιών θα συμβουλεύονται την “Τηλεγνούς” πριν από τη σύναψη σύμβασης με τους νέους πελάτες τους, στο πλαίσιο του προσυμβατικού πιστοληπτικού ελέγχου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ