Ο Αντώνης Τσαπατάκης όρθιος απέναντι στους καχύποπτους: Η φωτογράφιση στην πισίνα δεν είναι photoshop (εικόνες)
«Όλα μπορούν να συμβούν αρκεί να το θέλουμε»
Ο παραολυμπιονίκης της κολύμβησης φωτογραφήθηκε όρθιος μέσα στο στοιχείο του, την πισίνα, και κάποιοι δεν τον πίστεψαν. Ο Αντώνης Τσαπατάκης μίλησε για το πετυχημένο φωτογραφικό πρότζεκτ του Νικόλα Σαμαρά στο περιοδικό Down Town και την Νάνσυ Φαφούτη .

«Πολλοί είπαν ότι έγινε με photoshop. Δεν είναι έτσι. Κατεβήκαμε στον βυθό με μπουκάλες οξυγόνου και βάλαμε βαρίδια στα πόδια μου για να μην έχουμε το πρόβλημα της άνωσης. Πετύχαμε αυτή την λήψη που σκοπό είχε να περάσει το μήνυμα ότι όλα μπορούν να συμβούν αρκεί να το θέλουμε», είπε ο 29χρονος. «Έχω να δω πολλά χρόνια τον εαυτό μου όρθιο. Δεν έχω πολλές τέτοιες φωτογραφίες γιατί πριν από μία δεκαετία υπήρχε άλλη τεχνολογία. Αυτή η φωτογραφία με κάνει να αναπολώ – και παράλληλα να πεισμώνω ώστε να καταφέρω αυτά που θέλω. Κυρίως να περπατήσω ξανά».
Ο Αντώνης Τσαπατάκης ήταν μόλις 18 ετών όταν ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με την μηχανή του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μείνει παράλυτος.

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:
Στις συνεντεύξεις σου συνηθίζεις να λες «όταν θα περπατήσω”. «Το “αν” δεν υπάρχει. Όλα αυτά τα χρόνια από την πρώτη μέρα που συνέβη αυτό, ευελπιστούσαμε στην εξέλιξη της ιατρικής. Η μέθοδος των βλαστοκυττάρων μέρα με την μέρα εξελίσσεται. Είναι μια ιδιαίτερα δαπανηρή διαδικασία, που κάποια στιγμή θα φύγει από το πειραματικό στάδιο. Τότε, και χρήματα να μην έχω, οι φίλοι και ο κόσμος που με αγαπάει θα πραγματοποιήσω τον τελικό μου στόχο.
Δεν υπάρχουν μέρες που ξυπνάς και λες “γιατί σε μένα”; «Να σου κάνω εγώ μία ερώτηση; Θα βοηθούσε αυτό σε κάτι;»
Τι έχει να πει για τις γυναίκες; «Αυτό που θέλει μια γυναίκα είναι να βλέπει έναν άνδρα που μπορεί να στηριχτεί πάνω του. Και ποιος είναι αυτός ο άνδρας για κάθε γυναίκα; Είναι αυτός που μπορεί να μπει μπροστάρης σε κάθε δυσκολία. Και στην γυναίκα αρέσει ο άνδρας που δείχνει ότι είναι ικανός να πολεμήσει απέναντι σε ό,τι θίγει την υγεία και την προσωπικότητά του. Δεν την νοιάζει να είναι ωραίος και να φοράει ακριβά ρούχα ή να έχει καλοχτενισμένα μαλλιά. Την νοιάζει να είναι δυνατός στις προκλήσεις».

Έχεις σκεφτεί τι θα πρωτοκάνεις όταν περπατήσεις; «Έχω πει πολλές φορές πως το πρώτο πράγμα που θέλω να κάνω είναι να με αντικρίσουν οι δικοί μου να χορεύω πεντοζάλη, έναν χορό που έχει σχέση με τις επαναστάσεις του κρητικού λαού αλλά και την απελευθέρωσή του. Για μένα, αυτός ο χορός δεν θα είναι η απελευθέρωση αλλά η κατάκτηση ενός ακόμα στόχου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αγρότες και κτηνοτρόφοι αποχώρησαν δηλώνοντας πως ο αγώνας τους συνεχίζεται
Συναγερμός για ισχυρές βροχές και θυελλώδεις νοτιάδες - Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα Δήμοι και Περιφέρειες
Ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι - Πότε θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα
Νεφώσεις και τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.