- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
«Στάση δροσιάς» στα Τρίκαλα (εικόνες)
Με το πάτημα ενός κουμπιού οι πολίτες μπορούν να πάρουν μια ανάσα και να συνεχίσουν μετά την πορεία τους
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως «ο φετινός καύσωνας συνέπεσε με μια ιδέα που είχαμε να μετατρέψουμε κάποιες στάσεις που είχαν τοποθετηθεί στην πόλη στο πλαίσιο του προγράμματος του "Λεωφορείου Χωρίς Οδηγό" σε σημεία δροσιάς».


Όπως περιέγραψε ο ίδιος, η ιδέα για τη δημιουργία των σημείων δροσισμού προχώρησε με τη μετασκευή των στάσεων αστικής συγκοινωνίας κι έγινε με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος αφού «η στάση δεν κόστισε περισσότερα από 200 με 300 ευρώ».
«Τα σημεία τροφοδοτούνται με νερό από το δίκτυο ύδρευσης, λειτουργούν με μικρά συστήματα (σ.σ μπεκ) ψεκασμού και με το πάτημα ενός κουμπιού δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να πάρουν μια ανάσα για να συνεχίσουν την πορεία τους μέσα στην πόλη» πρόσθεσε ο κ. Παπαστεργίου.
Σημειώνεται πως έχει ήδη εγκατασταθεί ένα τέτοιο σύστημα μπροστά στο δημαρχείο της πόλης, ενώ μέχρι την Παρασκευή 7 Ιουλίου θα έχουν τοποθετηθεί άλλα δύο σε κεντρικά σημεία της πόλης. Μέχρι σήμερα, κατά τον κ.Παπαστεργίου, χρήση του συστήματος κάνουν μεν οι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά κυρίως και οι νεαρότεροι που φαίνεται να το απολαμβάνουν ιδιαίτερα.
Ταυτόχρονα, σε μια παράλληλη εξέλιξη σε επίπεδο δράσεων, η δημοτική αρχή της πόλης των Τρικάλων ξεκινά πλέον και την εφαρμογή της υπηρεσίας της παράδοσης εγγράφων που αιτούνται οι πολίτες στο σπίτι σε επίπεδο κανονικής λειτουργίας.
«Μέχρι να αποφασίσουμε ότι δεν χρειαζόμαστε χαρτί στις συναλλαγές μας με το δημόσιο, βάζουμε πλέον σε λειτουργία ένα δίκυκλο που διαθέταμε ήδη, ώστε μόλις κάποιος καλέσει στο τηλεφωνικό κέντρο του δήμου και πιστοποιηθεί η ταυτότητα του, να του αποσταλεί και να του παραδοθεί το έγγραφο με την επίδειξη της ταυτότητας του την ώρα της παράδοσης» εξηγεί ο κ.Παπαστεργίου, αναφερόμενος στη νέα υπηρεσία, που ξεκινά στις 4 Ιουλίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.