Ελλαδα

Μητέρα ζει σε παράγκα με τα δύο της μωρά, χωρίς ρεύμα και φαγητό (εικόνες)

Σοκάρει περίπτωση στη Μυτιλήνη - Συγκινητική επίδειξη αλληλεγγύης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
352595-731299.jpg
emprosnet.gr

Σε άθλιες συνθήκες ζει στη Μυτιλήνη μία νεαρή μητέρα με το μόλις 11 ημερών μωρό της και ένα μεγαλύτερο αγοράκι 14 μηνών.

Όπως αποκαλύπτει σε σχετικό ρεπορτάζ της, η τοπική εφημερίδα «Εμπρός», χωρίς ζεστό νερό και δίχως ρεύμα, η μητέρα σκέφτεται δυο και τρεις φορές πόσο συχνά πρέπει να αλλάζει πάνες στα μωρά, αφού η βοήθεια των τελευταίων ημερών έφερε στην πόρτα της μόλις ένα πακέτο.

Ο χώρος στον οποίο μένει η μονογονεϊκή οικογένεια είναι του θείου της 22χρονης μητέρας -ο οποίος μένει και αυτός μαζί τους- ενώ δεν πληρεί καμία συνθήκη υγιεινής για την ίδια και τα μωρά της.

Γάλα σε σκόνη, σαπούνι ελάχιστο και η κρέμα για το μωρό από διαφημιστικό δείγμα. Αυτή είναι η καθημερινότητα για την 22χρονη Μ..

Η ίδια απευθύνει έκκληση για τρόφιμα και ρουχισμό: «Ό,τι είναι εφικτό, ό,τι μπορεί ο καθένας θα μας χρειαστεί».

Ακόμα, η μητέρα ζήτησε να μπει στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας του δήμου, αλλά ενημερώθηκε ότι έχασε τις σχετικές προθεσμίες και σε αυτήν τη φάση δεν μπορεί να είναι δικαιούχος.

Όπως τονίζει η τοπική εφημερίδα, σε σημερινό της δημοσίευμα, η ανταπόκριση του κόσμου, μέχρι στιγμής, είναι συγκινητική καθώς έχει δημιουργηθεί ακόμα και ειδικό γκρουπ στο facebook από πολίτες που έδειξαν ενδιαφέρον για την υπόθεση.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμα ανάγκη για βοήθεια. Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για το πώς μπορεί να βοηθήσει, μπορεί να επικοινωνήσει στο 6970460284.

Πηγή: emprosnet.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ