- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Όπως λέει και ο οδηγός, «στην εσχατιά των Κυκλάδων, ζυμωμένη στον ήλιο του Αιγαίου και την αρμύρα της θάλασσας, μοναχική μέσ’ στην απλότητά της, η Ανάφη παραμένει ένα νησί μακριά από τους ρυθμούς της σύγχρονης ανάπτυξης. Ο επισκέπτης της, παίρνοντας γεύση από το μοναδικό τοπίο και τη νησιώτικη φιλοξενία που απλόχερα θα του προσφερθεί, θα την αγαπήσει μόνιμα και σταθερά. Το νησί παίρνει αργά-αργά τη θέση του στο τουριστικό χάρτη. Σήμερα, είναι σε θέση να παρέχει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες στον ταξιδιώτη, που δεν έρχεται στην Ανάφη σαν κάποιος οποιοσδήποτε τουρίστας, αλλά συνήθως φέρει όλα τα χαρακτηριστικά του παλαιού περιηγηγή. Περιηγητή ενός παρθένου κι απόκοσμου τόπου, που τον ανακαλύπτει συνεχώς ανιχνεύοντας τον από στεριά και θάλασσα».
Σύμφωνα με τη μυθολογία, η Ανάφη οφείλει το όνομά της στο γεγονός ότι αναδύθηκε (αναφάνηκε) από τα νερά του Αιγαίου μετά από επιθυμία του Απόλλωνα, ώστε να προσφέρει καταφύγιο στους ταλαιπωρημένους από την καταιγίδα Αργοναύτες. Αυτοί έχτισαν, προς τιμή του, το ναό του Απόλλωνα Αστεάλτα κοντά στο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής. Σύμφωνα με άλλες πηγές, το νησί ήταν η πατρίδα του Αιόλου, του Θεού των ανέμων, ο οποίος πρόσφερε στον Οδυσσέα τον ασκό με τους ανέμους.
Όταν κάποια στιγμή ξεμαγευτείς από το λιτό και σχεδόν απείραχτο τοπίο, αρχίζεις να χαίρεσαι την καταγάλανη θάλασσα, την άμμο, το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ομπρέλες, ξαπλώστρες και καντίνες. Την ησυχία, την έλλειψη του γνωστού «τακα-τούκα, τάκα-τούκα» από τις ρακέτες, το πολύ καλό φαγητό στις λίγες ταβέρνες, τις μεγάλες παρέες και τα πολύ χαρούμενα ατελείωτα βράδια. Τα πανηγύρια του και η γενική διάθεση που βγάζει το ίδιο το νησί και οι επισκέπτες του. Δεν πας μια φορά μόνο στην Ανάφη. Ξαναπάς και ξαναεπιστρέφεις με μεγαλύτερη παρέα.
Το κερασάκι της Ανάφης είναι το μοναστήρι στην κορυφή του νησιού. Η ανάβαση ως εκεί και η θέα του απέραντου πελάγους. Η καλύτερη ώρα είναι πάντοτε η δύση. Όσο δύσκολο και να φαίνεται σαν εγχείρημα, η εμπειρία είναι μοναδική.
Φωτογραφία: Καρατζάς Θανάσης, Site, Intagram

























ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Οι συμμετέχοντες στα επεισόδια ταυτοποιήθηκαν και κατηγορούνται για απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή
Πάσχει από το σπάνιο γενετικό σύνδρομο Allagille
Οι περισσότερες πτήσεις καθυστέρησαν
Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας του «ΔΕΗ Xmas West Park»
Λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα
Τι αναφέρουν οι πληροφορίες
Τι προβλέπει η νομοθεσία για την ανανέωση των αδειών οδήγησης και ποιους αφορά
Αγρότες έχουν εισβάλει στoν αεροδιάδρομο
Ο άνθρωπος που γλίτωσε από το ναυάγιο του «Ηράκλειον» και σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του αεροσκάφους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο καιρός των επόμενων ημερών
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Άρπαξαν ένα ζευγάρι παπούτσια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.