Ελλαδα

Με τιμές αρχηγού κράτους έφτασε στην Αθήνα το Άγιο Φως

Θα μεταφερθεί αεροπορικώς σε 18 πόλεις 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
349970-726009.jpg

Με τιμές αρχηγού κράτους έφτασε στην Αθήνα το Άγιο Φως, περίπου στις 19.30, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Η άφιξη του Αγίου Φωτός στη Θεσσαλονίκη προγραμματίζεται για τις 21.50, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί συνολικά σε 17 πόλεις της Ελλάδας.

Το Άγιο Φως είχε παραλάβει στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ο  υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης. «Είχα και φέτος την τιμή να εκπροσωπήσω την ελληνική κυβέρνηση στην Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός και στην παραλαβή του από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄, έχοντας ζήσει με την ελληνική αντιπροσωπεία αυτές τις μοναδικές στιγμές», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

«Μεταφέρουμε», πρόσθεσε, «μήνυμα Ανάστασης, ζωής, χαράς, ελπίδας αλλά και αλληλεγγύης, αγάπης και ειρήνης, σε έναν κόσμο που δοκιμάζεται από τους πολέμους και τις στερήσεις, πέρα από εθνικότητα και φυλή. Μήνυμα συνύπαρξης, ανεκτικότητας και συνεννόησης, με ιδιαίτερη σημασία σε μια παγκόσμια συγκυρία, όπου βρισκόμαστε αντιμέτωποι με φαινόμενα εξτρεμισμού και μισαλλοδοξίας. Μήνυμα που εύχομαι να δυναμώνει την προσωπική προσπάθεια του καθενός από εμάς αλλά και τη συλλογική προσπάθεια και αγώνα που κάνουμε ως λαός για δημιουργία, προκοπή και ευτυχία». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ