- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
6.000 συλλεκτικά playmobil, από φιγούρες "Game of Thrones" έως ρωμαϊκές λεγεώνες (εικόνες)
Πάνω από 6.000 ιστορικές φιγούρες θα ζωντανέψουν σε έκθεση από τις 1-2 Απριλίου στην Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης
Μακεδονικές φάλαγγες και ρωμαϊκές λεγεώνες, η πολιορκία της Κωνσταντινούπολης, αλλά και ιστορίες από τη βραβευμένη τηλεοπτική σειρά "Game of Thrones" θα "ζωντανέψουν" σε μια ξεχωριστή έκθεση playmobil, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Απριλίου, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες από 6.000 φιγούρες playmobil θα χρησιμοποιηθούν από 17 συλλέκτες της Βόρειας Ελλάδας και της Αττικής, προκειμένου να στηθεί ο μαγικός κόσμος του παιχνιδιού που στόχο έχει να "ταξιδέψει" τη φαντασία μικρών και μεγάλων.
"Όλοι οι συλλέκτες έχουμε δουλέψει περισσότερους από έξι μήνες για τη θεματολογία. Θα είναι η πρώτη φορά που θα κάνουμε τόσο μεγάλη έκθεση και έχει γίνει μια σωστή προετοιμασία. Θα έχουμε 18 διοράματα, με πάνω από 6.000 φιγούρες σε μια έκταση 250 τ.μ", δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο συλλέκτης Ντένης Βαγγόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ.Βαγγόπουλο, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν τις αγαπημένες φιγούρες με τις οποίες έπαιζαν όταν ήταν παιδιά και οι μικρότεροι να θαυμάσουν τις διαφορές που παρουσιάζουν τα playmobil στο πέρασμα του χρόνου.
Επίσης, θα παρουσιαστούν με φιγούρες το νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου στη Δήμητρα Λιάνη στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, το μουσικό φεστιβάλ "Rock in Athens" που έλαβε χώρα το 1985 στο Καλλιμάρμαρο, ενώ θα στηθούν μια μοντέρνα και μια βικτωριανή πόλη, ένα αρχαίο ναυάγιο και ιστορίες ιπποτών, Αιγυπτίων και γουέστερν.

Στην Ελλάδα και το εξωτερικό υπάρχουν αρκετοί συλλέκτες playmobil και όπως ανέφερε ο κ.Βαγγόπουλος οι πιο σπάνιες φιγούρες είναι "αυτές της πρώτης γενιάς, που βγήκαν στην αγορά τις δεκαετίες ‘70 και ‘80".

Η "1η έκθεση συλλεκτών playmobil" διοργανώνεται από τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Χαλκηδόνας, στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ της περιοχής, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και ώρες λειτουργίας από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.
Α.Καρυπίδου
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.