Ελλαδα

«Άδικο» να στοχοποιείται η Νάξος για τον αποκεφαλισμό των θαλάσσιων χελωνών

Η δημοτική αρχή καταδικάζει την ενέργεια, αλλά δεν δέχεται την αυθαίρετη συκοφάντηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
345667-717976.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ/STR

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοίνωσε ότι καταδικάζει κάθε ενέργεια θανάτωσης των προστατευόμενων θαλάσσιων χελωνών. Ωστόσο, διευκρινίσει πως δεν είναι βέβαιο πως κάποιοι τις αποκεφαλίζουν στο νησί της Νάξου.  

«Καμία αρμόδια αρχή δεν έχει διαπιστώσει τις συνθήκες θανάτωσης των θαλάσσιων χελωνών και κανείς δεν γνωρίζει τις αιτίες, το χρόνο και τον τόπο που προκλήθηκαν οι θάνατοι αυτοί. Είναι σαφές ότι η προέλευση κάποιου πτώματος που εκβράστηκε στην ακτή δεν είναι κατ' ανάγκη κοινή με το σημείο όπου βρέθηκε. Ένα πτώμα ζώου προφανώς παρασύρεται από θαλάσσια ρεύματα και τον κυματισμό, συνεπώς μπορεί να εκβραστεί σε οποιαδήποτε περιοχή», αναφέρει η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Ο δήμος Νάξου υποστηρίζει ότι στη θάλασσα του Αιγαίου δραστηριοποιούνται αλιείς από όλη την παράκτια Ελλάδα και όχι αποκλειστικά από τη Νάξο, η οποία άλλωστε διαθέτει τον μικρότερο αλιευτικό στόλο.

Πλάκα Νάξου

«Οπότε» συμπεραίνει «είναι άδικο και άστοχο να στοχοποιούμε και να ενοχοποιούμε οποιονδήποτε! Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στηρίζει κάθε προσπάθεια των αρμόδιων αρχών να βρεθούν οι υπαίτιοι, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει προανάκριση από το Λιμεναρχείο Νάξου, όμως δεν μπορεί να δεχθεί την αυθαίρετη συκοφάντηση μιας ολόκληρης κοινωνίας, από ανακριβείς πληροφορίες και ατεκμηρίωτα στοιχεία που πιθανόν εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Seniors χωρίς σύνεση: Οι θάνατοι ταξιδιωτών στην Ελλάδα και η ατομική ευθύνη
Seniors χωρίς σύνεση: Οι θάνατοι ταξιδιωτών στην Ελλάδα και η ατομική ευθύνη

Μεγαλώνουμε, γερνάμε και δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα δυο-τρία απλά πράγματα, μεταξύ των οποίων είναι οι κίνδυνοι από την ηλιακή ακτινοβολία και τη σωματική καταπόνηση

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.