Ελλαδα

Ελεύθεροι επαγγελματίες διαδήλωσαν στο υπουργείο Εργασίας (εικόνες)

Ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
344631-716194.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν επιτροπές αγώνα αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Εκπρόσωποι από τις επιτροπές αγώνα μισθωτών και αυτοαπασχολουμένων μηχανικών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων Υγείας ανέφεραν σχετικά ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους για την οριστική κατάργηση του «αντεργατικού ασφαλιστικού νομοσχεδίου» ενώ επεσήμαναν πως «η κυβέρνηση επέβαλε την ευέλικτη εργασία με το μπλοκάκι και στην ουσία έβαλε τους εργαζόμενους να υπογράψουν είτε ότι είναι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες και να πάρουν το 38% των ασφαλιστικών εισφορών στην πλάτη τους, είτε να απορροφήσουν έμμεσα με μειώσεις στους μισθούς την επιβάρυνση που έφερε το νέο ασφαλιστικό».

Ακόμα, οι ίδιοι υπογράμμισαν πως «ζητούν την οριστική ανατροπή της ανταποδοτικότητας στην κοινωνική ασφάλιση και παλεύουν για νέα σύγχρονη κοινωνική ασφάλιση με βάση τις καθημερινές νέες σύγχρονες ανάγκες του εργαζόμενου».

Σημειώνεται πως νωρίτερα οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν μικρή πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος μέχρι το υπουργείο Εργασίας, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ