- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Επίσημα εγκαίνια του πρώτου “Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης” στην Ευρώπη (εικόνες)
Επίσημα εγκαίνια του πρώτου “Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης” στην Ευρώπη


Το πρώτο “Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης” δημιουργήθηκε από το εθνικό Συλλογικό Σύστημα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ σε συνεργασία με το Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού και αποτελεί το πρώτο στην Ευρώπη.
Το Πάρκο καλύπτει έκταση 3 στρεμμάτων και περιλαμβάνει το Πολυκέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης συσκευασιών, έναν πρότυπο βοτανικό κήπο με περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη ελληνικών φυτών, καθώς και μια οικολογική λίμνη.
Επιπλέον, στο Πάρκο Ανακύκλωσης στεγάζεται το Εργαστήρι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, όπου πραγματοποιούνται μαθήματα, σεμινάρια και διαδραστικά παιχνίδια σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να αποκτούν περιβαλλοντική συνείδηση, κατανοώντας τα σημαντικά οφέλη που επιτυγχάνονται από τη διαδικασία της ανακύκλωσης.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν σήμερα Παρασκευή στον ευρύτερο χώρο του Δημαρχείου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου και προσωπικοτήτων κύρους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το Πάρκο Ανακύκλωσης έχει ως στόχο να ενισχύσει την περιβαλλοντική εκπαίδευση και συνείδηση των νέων ανθρώπων, καθώς και να αυξηθεί η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της ανακύκλωσης.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε τα εγκαίνια του Πάρκου Ανακύκλωσης, δήλωσε «Σας ευχαριστώ που μου δίνεται την ευκαιρία να αναδείξω από την πλευρά της Πολιτείας αυτή την πρωτοποριακή προσπάθεια. Είναι, μια μεγάλη αρχή και βρίσκομαι εδώ για να τονίσω ότι είναι ανάγκη να βρείτε όσο γίνεται περισσότερους μιμητές.»
Στην εκδήλωση των επίσημων εγκαινίων του Πάρκου Ανακύκλωσης, παρευρέθηκαν ως επίσημοι προσκεκλημένοι 200 μαθητές που έχουν πρωτεύσει στους “Μεγάλους Διαγωνισμούς Ανακύκλωσης”, οι οποίοι λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο της Δράσης των “Μεγάλων Γιορτών Ανακύκλωσης για τους μαθητές” σε Δήμους όλης της χώρας.
Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, κύριος Νίκος Σαράντης καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, δήλωσε «Είμαστε χαρούμενοι που στο Δήμο μας δημιουργήθηκε ένας μοναδικός «Πολυχώρος Ανακύκλωσης»
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πλοίο είχε προγραμματισμένη αναχώρηση για τις 20:00 για Χίο - Μυτιλήνη
Οι πιο τολμηροί έκαναν και τις πρώτες βουτιές
Διακοπή ρεύματος μεγάλης διάρκειας σημειώθηκε στην πρωτεύουσα του νησιού
Οι δύο αδελφές πέρασαν μια ολόκληρη ζωή μαζί...και έφυγαν μαζί
Το τρακτέρ ανετράπη υπό άγνωστες συνθήκες επί της Περιμετρικής Κασσάνδρας
Πού θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι αργίες που ακολουθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς
Διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό
Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία των συρμών - Οι εναλλακτικές λύσεις μετακίνησης
Η πρόγνωση της ΕΜΥ και του Meteo
Πώς θα αξιολογηθούν οι υποψήφιοι
Σε ανοδική πορεία αναμένεται να κινηθεί ο υδράργυρος την ερχόμενη εβδομάδα
«Οι βασίλισσές μου» έγραψε στην ανάρτησή του στο Instagram
Στον κόσμο των ψηφιακών συναλλαγών εισέρχονται σταδιακά και οι Εκκλησίες
Οι αντιδράσεις ενώσεων ΑμεΑ και οι επίμαχοι στίχοι
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η διαδικασία εξελίχθηκε και ολοκληρώθηκε ομαλά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.