- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Αρχίζει την Παρασκευή η δίκη της Siemens για την σύμβαση με τον ΟΤΕ
Η μεγαλύτερη για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση διαφθοράς
Αρχίζει την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, εκτός απροόπτου, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η δίκη για την «σύμβαση 8002» του ΟΤΕ με την Siemens, που αποτελεί σκέλος της μεγαλύτερης για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεσης διαφθοράς, με εκατομμύρια παράνομων χρημάτων που διακινήθηκαν από τα αποκαλούμενα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρίας προς Έλληνες αξιωματούχους.
Η δίκη οδηγήθηκε σε αναβολή τον περασμένο Ιούλιο, καθώς δεν είχε μεταφραστεί το πολυσέλιδο βούλευμα της υπόθεσης στους αλλοδαπούς κατηγορούμενους, προκαλώντας αντιδράσεις, καθώς η υπόθεση παραμένει χωρίς ετυμηγορία σχεδόν δέκα χρόνια από την εισαγωγή της στην ελληνική δικαιοσύνη.
Για την επίμαχη σύμβαση καλούνται να λογοδοτήσουν 64 κατηγορούμενοι, αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες, που σε ορισμένες περιπτώσεις επισύρουν ποινές ισόβιας κάθειρξης.
Η δικογραφία αφορά την σύμβαση που υπεγράφη το 1997 ανάμεσα στον ΟΤΕ και την γερμανική Siemens, καθώς και τις επεκτάσεις της αρχικής συμφωνίας, για την αναβάθμιση της τεχνολογικής υποδομής του δικτύου του, με την προμήθεια ψηφιακών παροχών, για την σύναψη της οποίας φαίνεται να διακινήθηκαν τεράστια παράνομα χρηματικά ποσά επί μακρό χρονικό διάστημα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Η ανάρτησή του στο Facebook
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.