- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κλειστή η Ακρόπολη και όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι
Εξαιτίας της 24ωρης «προειδοποιητικής» απεργίας των αρχαιοφυλάκων
Κλειστή θα παραμείνει η Ακρόπολη, καθώς και όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι στην Ελλάδα λόγω της 24ωρης «προειδοποιητικής» απεργίας που έχουν εξαγγείλει για σήμερα, Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου οι αρχαιοφύλακες διεκδικώντας τα δεδουλευμένα υπερωριών τους, αλλά και 200 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.
Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, η απεργία είναι «προειδοποιητική», ώστε να μην μπει λουκέτο στους αρχαιολογικούς χώρους τις αργίες του Πάσχα.
Από την πλευρά της, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, «σε συνέχεια του δημοκρατικού διαλόγου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων του ΥΠΠΟΑ» κάλεσε χθες την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) να αναστείλει την κινητοποίηση.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, η έκκληση γίνεται «δεδομένου ότι το ΥΠΠΟΑ ενεργεί προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσης από τα συναρμόδια υπουργεία, της προκήρυξης θέσεων για τους 200 αρχαιοφύλακες όπως και για άλλα θέματα απασχόλησης αρχαιοφυλάκων, τα οποία με δική του πρωτοβουλία αντιμετωπίστηκαν».
«Ως προς το σχέδιο Οργανισμού του ΤΑΠΑ, υπάρχει ειδικός προβληματισμός σε εξέλιξη», συμπληρώνει η ανακοίνωση, που τονίζει ότι «στο πλαίσιο αυτό το Δ.Σ. της ΠΕΥΦΑ καλείται σε ειδική συνάντηση στο ΥΠΠΟΑ την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο πτήσεις από Ντόχα και Ντουμπάι προσγειώθηκαν στην Αθήνα - Αναμένονται ακόμη τέσσερις από Τελ Αβίβ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζει αυτόματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.