Ελλαδα

Μακεδονία: Προχωρούν σε νέους αποκλεισμούς κομβικών σημείων αγρότες και κτηνοτρόφοι

Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις τους - Πού παραμένουν τα μπλόκα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
339880-707006.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε νέους αποκλεισμούς κομβικών σημείων και σκλήρυνση της στάσης τους προχωρούν από σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας και όσοι συντάσσονται με αυτούς.

Σημειώνεται πως την ίδια ώρα εκπνέει η προθεσμία που έδωσαν στην κυβέρνηση να ορίσει ακριβή ημερομηνία συνάντησής τους με τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς

Τα μέλη της συντονιστικής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας τονίζουν πως εάν μέχρι το μεσημέρι δεν έχουν απάντηση από την κυβέρνηση, θα προβούν άμεσα στην εφαρμογή του προγραμματισμού τους. Μερικές από τις σκέψεις τους είναι το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη ή μετάβαση δύναμής τους στο τελωνείο της Δοϊράνης.

Επισημαίνεται πως κλειστή παραμένει και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, στο 548ο χλμ της ΠΑΘΕ κοντά στο τελωνείο, στη διασταύρωση Ειδομένης, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Πολυκάστρου - Ευζώνων και από την επαρχιακή Αξιούπολης – Ειδομένης, ενώ η πρόσβαση στην ΠΓΔΜ γίνεται από τον Συνοριακό Σταθμό Δοϊράνης.

Υπενθυμίζεται πως την ίδια στιγμή στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Σερρών, βρίσκονται οι Σερραίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις 25/1 και έχουν επανειλημμένως επιχειρήσει μετάβασή τους στο τελωνείο του Προμαχώνα, από παρακαμπτήριες οδούς, ακόμη και μέσα από χωράφια. Για την ώρα δεν το έχουν καταφέρει, δεδομένου ότι στην περιοχή υπάρχει αστυνομική δύναμη.

 

Παράλληλα, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας - που από τις 30/1 έχουν προχωρήσει στον επ΄ αόριστον αποκλεισμό της λεωφόρου Γεωργικής Σχολής στα Πράσινα Φανάρια - θα προσπαθήσουν σήμερα να μεταβούν σε σημείο πιο κοντά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Υπογραμμίζεται ότι από χθες το μπλόκο στο σημείο ενισχύεται και με άλλους αγρότες και κτηνοτρόφους από τον νομό Χαλκιδικής που μεταβαίνουν είτε με τρακτέρ, είτε με αγροτικά οχήματα.

Παρατεταγμένοι με τα τρακτέρ τους παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι της Χαλκιδικής στον κόμβο της Τρίγλιας, στον δρόμο Θεσσαλονίκης - Μουδανίων, στον Άγιο Μάμα στο δρόμο Μουδανίων - Κασσάνδρας και στα Βραστά επί της επαρχιακής οδού Πολυγύρου - Αγίου Όρους. Ωστόσο, δε γίνονται αποκλεισμοί δρόμων ώστε να δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Στα διόδια των Μαλγάρων βρίσκονται αγρότες της ευρύτερης περιοχής και στο χρονικό διάαστημα 19:00΅- 20:00 πρόκειται να προχωρήσουν σε αποκλεισμό. Συνήθως, αφήνουν μια λωρίδα ελεύθερη και στις δύο πλευρές, αφού όπως επεσήμαναν στόχος τους δεν είναι να δημιουργήσουν προβλήματα στους πολίτες αλλά να αναδείξουν τα δικά τους.

Στον κόμβο Δερβενίου, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας, βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι, ενώ στην αεροφέγυρα Κατερίνης βρίσκονται από το βράδυ της 28/1 αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής και στα σχέδιά τους είναι οι συμβολικοί αποκλεισμοί της εφορίας και τραπεζών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ