Ελλαδα

Τα τρακτέρ «κόβουν» την Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη στα Τέμπη

Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους  

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
339456-706023.jpg
ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Κόβεται η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης από τις 14:00 το μεσημέρι ως και τις 16:00 το απόγευμα, μετά την απόφαση των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας για συμβολικό αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών. Το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη θα κλείσει στον κόμβο του Πλατυκάμπου, όπου θα παραταχθούν τα τρακτέρ των αγροτών.

Οι αγρότες από την Κεντρική Μακεδονία παραμένουν στις θέσεις αποκλείοντας την πρόσβαση προς το τελωνείο των Ευζώνων, ενώ χθες Σάββατο προχώρησαν και στον συμβολικό αποκλεισμό για μία ώρα της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη.

Στη Θεσσαλονίκη συνεχίζεται ο επ' αόριστον αποκλεισμός της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής στα Πράσινα Φανάρια που είναι η διασταύρωση πριν από το αεροδρόμιο Μακεδονία, ενώ στη δυτική πλευρά οι αγρότες κλείνουν καθημερινά για δύο ώρες το δρόμο στα διόδια των Μαλγάρων. Μπλόκο έχει, επίσης, στηθεί και στον κόμβο Δερβενίου, στην εθνικό οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αγρότες από τη Δυτική Μακεδονία σχεδιάζουν τις επόμενες ημέρες τον αποκλεισμό για 24 ώρες του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, ενώ έχουν στήσει μπλόκο στο Άργος Ορεστικό στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας Οδού στο δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο.

 

Επιπλέον, το απόγευμα της Κυριακής, από τις 19.00 έως τις 21.00 το βράδυ, οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας θα προχωρήσουν σε διακοπή της κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου, κοντά στο Αιτωλικό.

Μπλόκο έχουν στήσει και οι αγρότες της Ημαθίας στον κόμβο της Κουλούρας στην Εγνατία Οδό προχωρώντας καθημερινά στο συμβολικό αποκλεισμό της για μία ώρα. Τέλος, κλειστή επ' αόριστον είναι η Ιονία Οδός στον κόμβο του Αγίου Δημητρίου έξω από την Άρτα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ