Ελλαδα

Πλοίο του ΠΝ αποστέλλεται στη Λέσβο για τη φιλοξενία προσφύγων

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, ύστερα από επικοινωνία Τσίπρα, Μουζάλα και Καμμένου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
336595-700072.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ

Όπως αποφασίστηκε ύστερα από επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, αποστέλλεται άμεσα στη Λέσβο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, πλήρως εξοπλισμένο, ώστε να φιλοξενήσει όσους πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται αντιμέτωποι με τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Πρόκειται για το αρματαγωγό «Λέσβος» του ΠΝ, που αποπλέει απόψε από το ναύσταθμο της Σαλαμίνας με προορισμό τη Λέσβο προκειμένου να στεγάσει περίπου 500 πρόσφυγες.

Παράλληλα, στελέχη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής από χθες στη Μόρια ανοίγουν χώρους – που μέχρι τώρα έμεναν κλειστοί - για να στεγάσουν άμεσα γυναίκες, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με παιδιά, ηλικιωμένους αλλά και άτομα με κινητικά προβλήματα.

Πάντως, μέχρι στιγμής, μόλις 75 άτομα από τον θαμμένο στις λάσπες και στα χιόνια καταυλισμό της Μόριας, στεγάστηκαν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και δωμάτια ξενοδοχείων. 

Σημειώνεται ακόμα, πως από την «Ηλιακτίδα ΑΜΚΕ», μη κερδοσκοπική εταιρεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, είχαν εξασφαλιστεί 100 κρεβάτια από την Κυριακή, κάποια από τα οποία άρχισαν να χρησιμοποιούνται μόλις χθες το απόγευμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ