- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ για έρευνα στο νοσοκομείο Ζακύνθου
Μετά το θάνατο της 41χρονης και τις επιπλοκές που παρουσίασαν ασθενείς που εγχειρίστηκαν
Κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων μεταβαίνει τη Δευτέρα αεροπορικά στη Ζάκυνθο προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα για τα αίτια που είχαν ως αποτέλεσμα πέντε ασθενείς να παρουσιάσουν επιπλοκές, έπειτα από χειρουργική επέμβαση. Μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος τα χειρουργεία παραμένουν κλειστά.
Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ θα διερευνήσουν αν το πρόβλημα οφείλεται στα φάρμακα, στα αέρια του χειρουργείου ή σε άλλη αιτία.
Ο θάνατος της 41χρονης Ελένης Αρβανιτάκη, που μπήκε στο νοσοκομείο για μια επέμβαση ρουτίνας και προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, καταλήγοντας από πολυοργανική ανεπάρκεια το πρωί της Κυριακής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, και άλλες περιπτώσεις ασθενών που παρουσίασαν επιπλοκές, έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία.
Η διοικήτρια του Νοσοκομείου Ζακύνθου Δέσποινα Τσαρίδου σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει πως «με αφορμή την εμφάνιση μετεγχειρητικών επιπλοκών και έπειτα από όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες στις οποίες προέβη η Διοίκηση του Γ.Ν.Ζακύνθου, όπως πλήρης και εκτενής μικροβιολογικός έλεγχος των χειρουργείων, ο οποίος απέβη αρνητικός για ύπαρξη μικροβίων, μετά από εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 02.12.16, ανεστάλη η λειτουργία των χειρουργείων για λόγους ασφαλείας, μέχρι την πλήρη διερεύνηση από τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Υγείας των αιτιών που τις προκάλεσαν. Σε κάθε περίπτωση, η γενική λειτουργία του Νοσοκομείου παραμένει ασφαλής για τους ασθενείς και τους προσερχόμενους σε αυτό».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο πτήσεις από Ντόχα και Ντουμπάι προσγειώθηκαν στην Αθήνα - Αναμένονται ακόμη τέσσερις από Τελ Αβίβ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζει αυτόματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.