- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρε, μπας και γέρασα απότομα;
Όταν ένα 8χρονο κι ένα 11χρονο χορεύουν τον χορό της κοιλιάς, μόνο σε μένα φαίνεται περίεργο;
Ήταν μία από τις πλέον αμήχανες στιγμές της ζωής μου. Ήμασταν καλεσμένοι οικογενειακώς σε βαφτίσια του παιδιού αγαπημένου μας φίλου και στο μεσημεριανό φαγητό που ακολούθησε έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Αφού τέλειωσαν τα παιδικά τραγουδάκια για την είσοδο του μωρού στον χώρο της δεξίωσης (!), περάσαμε σε πιο ενήλικα τραγούδια, π.χ. «I will survive» προκειμένου να εξακολουθήσουν τα παιδάκια να χορεύουν στην πίστα.
Τότε έγινε το γκελ. Ο dj παρακάλεσε τα παιδάκια να κάτσουν στα τραπέζια με τους γονείς τους, ώστε να παρακολουθήσουν το κλου της διοργάνωσης. Χαμήλωσαν τα φώτα και βγήκαν υπό τους ήχους οριεντάλ μουσικής 2 κοριτσάκια ηλικίας περίπου 11 και 8 χρονών να χορέψουν χορό της κοιλιάς. Ξυπόλητα, με (ψεύτικα) φλουριά να χτυπάνε στη μέση τους και με λάγνο ύφος. Το περίεργο είναι ότι ελάχιστοι συνδαιτυμόνες είχαν αποσβολωμένο ύφος, όπως εγώ. Οι περισσότεροι χειροκροτούσαν και μειδιούσαν ενθαρρυντικά. Γύρισα να δω τους (προφανώς) υπερήφανους γονείς των κοριτσιών. Όχι απλώς υπερήφανοι! Η στοργική μάνα ήλεγχε σχολαστικά αν τα βήματα και οι δονήσεις της κοιλιάς ανταποκρίνονταν στα standards που η ίδια η mother είχε θέσει. Όταν επείσθη, έκατσε ανακουφισμένη στην καρέκλα της. Ο πατέρας μάλλον δεν έδειχνε να αντιλαμβάνεται τι ακριβώς συνέβαινε. Το κοινό ξέσπασε σε ενθουσιώδη χειροκροτήματα μόλις τέλειωσε το πεντάλεπτο show.
Η αλήθεια είναι ότι το μεγαλύτερο κορίτσι, το εντεκάχρονο, έδειχνε μία κάποια αμηχανία και υπόρρητη συστολή. Το μικρό όμως, πιθανώς μη αντιλαμβανόμενο πλήρως, τα έδινε όλα. Τα αγοράκια του δημοτικού ήταν τα μόνα που κοιτούσαν τις πρωταγωνίστριες με πιο ηλίθιο βλέμμα από το δικό μου. Το φιλοθεάμον κοινό, όμως, το ευχαριστήθηκε τόσο ώστε το οκτάχρονο επανέλαβε μετά από καμιά ώρα το ρεσιτάλ του, μόνο του αυτή τη φορά. Πάλι υπό την εξεταστική ματιά της mother και τα χειροκροτήματα του κοινού.
Ο Μάνος Χατζιδάκις έλεγε ότι «δύο είναι οι υπέρτατοι εχθροί του πολιτισμού. Ο ελιτισμός και ο λαϊκισμός». Ελπίζω να μην έγινα ελιτιστής, πάντως αυτό που βίωσα προχθές θα κάνω χρόνια να το ξεχάσω. Όταν ένα 8χρονο κι ένα 11χρονο χορεύουν τον χορό της κοιλιάς, μόνο σε μένα φαίνεται περίεργο;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο καιρός για αύριο Κυριακή
Στην ευρύτερη περιοχή είχε προηγηθεί βροχόπτωση, ενώ καταγράφηκε και κεραυνική δραστηριότητα
Είχε ανοίξει τις πόρτες του για πρώτη φορά το 1956 ως θερινό σινεμά
Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την 24ωρη Γραμμή Εξυπηρέτησης του Δημότη 1595
47 νέα κρούσματα σε μια εβδομάδα - 13 θάνατοι στη χώρα
Υψηλές θερμοκρασίες για 6 - 7 ημέρες
Γιατί η νομική παιδεία μας αφορά όλους
Ιδιαίτερα αυξημένη από το πρωί η κίνηση
Έσπευσε σκάφος του Λιμενικού από τη Σκιάθο
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Η ανήλικη αγνοείται από τις 16 Αυγούστου
Εκτιμάται πως είχε βλάβη στον πίσω έλικα μετά από σοβαρό περιστατικό στο οποίο είχε εμπλακεί
Προσφέρει μία δεύτερη ευκαιρία ζωής σε ασθενείς που βρίσκονται σε αναμονή μεταμόσχευσης
Το δέμα που μετέφερε περιείχε μεταξύ άλλων 12 κινητά και 21 κάρτες SIM
O πατέρας προχώρησε σε αρπαγή της το βράδυ της 19ης Αυγούστου
Η κίνηση θα παραμείνει αυξημένη και το Σαββατοκύριακο
Τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη Air Tractor απογειώθηκαν από την Αλεξανδρούπολη και κατευθύνθηκαν προς το νησί
Μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μύρινας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.