Ελλαδα

Συγκλονίζει η γυναίκα που είδε πρώτη απανθρακωμένο τον έναν χειριστή του ελικοπτέρου

Η Ειρήνη Κατσοτούρχη, η μοναδική κάτοικος του νησιού Κίναρος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
319673-628790.jpg

Συγκλονίζει η μαρτυρία της μοναδικής κατοίκου της Κινάρου, του μικρού νησιού μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, Ειρήνης Κατσοτούρχη, η οποία μίλησε στον Real Fm 97,8.

Η ηλικιωμένη ήταν η πρώτη που αντίκρισε τα συντρίμμια του ελικοπτέρου στα νοτιοδυτικά του νησιού. Εκεί, όπως είπε, είδε απανθρακωμένο το πτώμα ενός χειριστή και τα συντρίμμια.

Η κα Κατσοτούρχη συμμετείχε στις έρευνες για την ανεύρεση των πιλότων και ήταν εκείνη με την οποία επικοινώνησε το Πολεμικό Ναυτικό, μόλις χάθηκε το ίχνος του ελικοπτέρου.

«Χαμός γίνεται εδώ. Είδα τα συντρίμμια, υπάρχει άνθρωπος απανθρακωμένος μέσα. Νοτιοδυτικά είναι. Τα συντρίμμια βλέπω και ένα παιδί... Έναν άνθρωπο. Δεν μπορώ να μιλήσω. Σε χαράδρα είναι. Έχουν πάει άνθρωποι κάτω είναι. Έχει ένα δρομάκι. Εγώ τα βρήκα, που να μην τα έβρισκα» είπε στο ραδιόφωνο.

Η κα Κατσοτούρχη εγκαταστάθηκε στο νησί μαζί με το σύζυγο της, ο οποίος πέθανε το 2013. Ο άνδρας της είχε καταγωγή από την Κάλυμνο και μέχρι την εγκατάσταση τους στην Κίναρο ζούσαν στην Αυστραλία. Η Ειρήνη Κατσοτούρχη είναι μόνη της στο νησί καθώς ο γιος, απουσιάζει όπως είπε.

Η Κίναρος είναι νησίδα των Δωδεκανήσων που βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού. Είναι το δεύτερο δυτικότερο νησί των Δωδεκανήσων μετά την Αστυπάλαια. Έχει έκταση 4,5 τ.χλμ. . Διοικητικά ανήκει στον δήμο Λέρου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ