Ελλαδα

Απεργιακό δελτίο

Ποιοι απεργούν αντιδρώντας στο ασφαλιστικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
318484-627089.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Απεργίες και κινητοποιήσεις ενάντια στο ασφαλιστικό διοργανώνουν πολλά σωματεία εργαζόμενων με το αποκορύφωμα να προγραμματίζεται για τις 4 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά οι εργαζόμενοι που απεργούν σήμερα:

  • ΠΝΟ

Χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες είναι από χθεςστις 6 το πρωί η χώρα και για 48 ώρες, λόγω της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Τα πλοία παραμένουν δεμένα από χθες στις 6 το πρωί έως στις 6 το πρωί της Παρασκευής 29/01.

Η ΠΝΟ έχει αποφασίσει επίσης τη συμμετοχή του κλάδου των ναυτικών και στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 4 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Πέμπτη, ενώ προειδοποιεί με νέα κλιμάκωση κατά την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό στη βουλή.

  • Συμβολαιογράφοι

Με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος οι συμβολαιογράφοι όλης της χώρας απεργούν από την Τετάρτη 27/1 ως και την Παρασκευή 29/1, συμμετέχοντας στην απεργία των δικηγόρων και των δικαστικών επιμελητών για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

  • Παραγωγοί λαϊκών αγορών

Απεργούν και σήμερα οι παραγωγοί λαϊκών αγορών, αντιδρώντας στις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό. Στόχος είναι να παραστούν στα κατά τόπους μπλόκα των αγροτών και να τα ενισχύσουν. 

Χθες, στον Κολωνό στήθηκε λαϊκή αγορά και οι παραγωγοί μοίρασαν δωρεάν τα προϊόντα τους στον κόσμο. Από νωρίς το πρωί σχηματίστηκαν ουρές από κόσμο που περίμενε να πάρει μια σακούλα φρούτα και λαχανικά.

Εν τω μεταξύ, η Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών διοργανώνει αύριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης Agrotica.  

H Ομοσπονδία των Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών διοργανώνει την Κυριακή, στις 10:30 το πρωί, στο αμφιθέατρο της λαχαναγοράς του Ρέντη, ενημερωτική συνάντηση με κύριο ομιλητή τον εργατολόγο Αλέξη Μητρόπουλο, με σκοπό να αναλυθούν οι επιπτώσεις του νέου ασφαλιστικού στον κλάδο. Οι επαγγελματίες πωλητές θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική γενική απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου. 

  • Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), έχει αποφασίσει να κλείσει τα γραφεία των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας σήμερα, αποχή των γιατρών από γραφειοκρατικές υποχρεώσεις (πιστοποιητικά, γνωματεύσεις, συμμετοχές σε επιτροπές), πλην ΑΜΕΑ, στις 28 και 29 Ιανουαρίου, αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στις 1 και 3 Φεβρουαρίου, και γενική συνέλευση στις 6 Φεβρουαρίου, όπου το προεδρείο του ΠΙΣ θα εισηγηθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

  • ΕΣΗΕΑ

Λόγω 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων που είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ, σήμερα δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς ενώ δεν θα κυκλοφορήσουν αύριο, Παρασκευή, εφημερίδες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ