- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απεργία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Υγείας στις 4 Φεβρουαρίου
Κλειστά και τα φαρμακεία την ίδια μέρα
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι υγειονομικοί επιστήμονες, με κορύφωση τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, όπου ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, αποφάσισαν 24ωρη απεργία, ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό.
Επιπλέον, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), έχει ήδη αποφασίσει, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, να κλείσει τα γραφεία των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, καθώς επίσης και αποχή των γιατρών από γραφειοκρατικές υποχρεώσεις (πιστοποιητικά, γνωματεύσεις, συμμετοχές σε επιτροπές), πλην ΑΜΕΑ, στις 28 και 29 Ιανουαρίου, αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης 1 και 3 Φεβρουαρίου, και γενική συνέλευση στις 6 Φεβρουαρίου, όπου το προεδρείο του ΠΙΣ θα εισηγηθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, εάν, «προωθηθεί αυτό το σχέδιο για το ασφαλιστικό», το οποίο χαρακτηρίζει, «καταστροφικό, μη βιώσιμο και αντιαναπτυξιακό».
Την Τετάρτη πραγματοποιείται σύσκεψη των Προέδρων των Επιστημονικών Φορέων της χώρας στα γραφεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου προκειμένου να καθορίσουν τις περαιτέρω δράσεις τους ενάντια στο συγκεκριμένο σχέδιο της κυβέρνησης.
Επιπλέον, την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας, τα φαρμακεία θα είναι κλειστά, Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος, τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα θα είναι κλειστά στις 4 Φεβρουαρίου και οι φαρμακοποιοί θα διαδηλώσουν μαζί με όλους τους επιστήμονες, τους ελευθέρους επαγγελματίες αλλά και τους αγρότες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια εξετάσεις θα αφορά η αλλαγή
Εκτός κινδύνου το 10χρονο κορίτσι που νοσηλεύεται στο «Αγία Σοφία»
Το αίτημα για το κινητό του σταθμάρχη
Μια δουλειά στο σπίτι ή η μουσική λίγο πιο δυνατά μπορεί να σας φέρει σε μπελάδες
Ποια Κυριακή αλλάζει στην Ελλάδα
«Θα θυμίζει προχωρημένο φθινόπωρο ή αρχές χειμώνα»
Η ΕΛ.ΑΣ. καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους
Δύο συλλήψεις στου Ζωγράφου
Μια νέα παρέμβαση στις φοιτητικές εστίες του ΕΜΠ δημιουργεί πιο λειτουργικούς και φιλόξενους χώρους για μελέτη, συνεργασία και καθημερινή ζωή
Πότε περιμένουμε περισσότερο νερό
Το χρονικό των υποθέσεων
Τι γράφει μεταξύ άλλων το Δελτίο Τύπου της δικηγορικής εταιρείας
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.