Νέες στάσεις εργασίας από την Τρίτη σε τρένα και προαστιακό
Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι ματαιώσεις δρομολογίων
Σε νέες επαναλαμβανόμενες τρίωρες στάσεις προχωρούν την επόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο και τον προαστιακό, αντιδρώντας στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση των εταιρειών ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Οι επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 05.00-08.00, 13.00-16.00 και 21.00-00.00 την Τρίτη 28, την Τετάρτη 29, την Πέμπτη 30 Ιουνίου, αλλά και την Τρίτη 5 Ιουλίου.
Για τις ημέρες αυτές αναμένεται να υπάρξουν τροποποιήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων.
Επίσης, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, έχει εξαγγελθεί 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 6 Ιουλίου, ημέρα υποβολής των δεσμευτικών προσφορών για τις δυο εταιρείες.
Την ημέρα αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο όλου του σιδηροδρομικού δικτύου, των αμαξοστοιχιών του προαστιακού της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, καθώς και τα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν επίσης την μη υπαγωγή του ΟΣΕ και κατ' επέκταση της ΕΡΓΟΣΕ στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (σ.σ. το λεγόμενο «υπερταμείο» αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας), την μη κατάργηση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε., την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας η οποία έχει λήξει εδώ και ένα χρόνο, την πρόσληψη προσωπικού και την συντήρηση του τροχαίου υλικού, το οποίο βρίσκεται σε τραγική κατάσταση που αγγίζει και σε κάποιες περιπτώσεις τα όρια της ασφαλούς λειτουργίας του, την μη προώθηση Κανονισμού Κίνησης, ο οποίος υποβαθμίζει την ασφάλεια της κυκλοφορίας του ελληνικού σιδηροδρόμου.
photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη, στον Άγιο Νικόλαο, στον Πειραιά
Τα χαρακτηριστικά που το ανέδειξαν κορυφαίο μπισκότο
Το προφίλ των υποψηφίων και οι προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων
Τα κοινά χαρακτηριστικά των επιθέσεων - Τι ανέφερε η εισαγγελέας στην αγόρευσή της
Οι ανακοινώσεις των σωματείων
Οι έρευνες των ενώσεων κι η πραγματικότητα της αγοράς των Χριστουγέννων
Τα ΚΤΕΛ ως ζωτικός συμβολισμός μίας κινούμενης ζωής
Στο πλευρό τους το μπλόκο της Νίκαιας
Οι χάρτες που δημοσίευσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης
Ενισχύονται τα μπλόκα μετά το «όχι» στην κυβέρνηση
Οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.