- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Κατς: «Τρομοκρατική επίθεση από τζιχαντιστές στην πτήση της FlyDubai»
Ο Νετανιάχου έκανε λόγο νωρίτερα για «ήρωες»
Για «τζιχαντιστική επίθεση» στην πτήση της FlyDubai έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ισραέλ Κατς
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ισραέλ Κατς καταδίκασε σήμερα μια «απόπειρα τζιχαντιστικής επίθεσης», αφού ένα αεροπλάνο της Flydubai έκανε αναγκαστική προσγείωση έπειτα από φερόμενη επίθεση στον πιλότο από τον συγκυβερνήτη του.
Η πτήση της FZ1073 της Flydubai, που αναχώρησε από το Ντουμπάι με προορισμό το Τελ Αβίβ, κατευθύνθηκε προς τη Σαουδική Αραβία μέσω του εναέριου χώρου της Ιορδανίας, αφού εξέπεμψε γενικό σήμα κινδύνου.
«Το σοβαρό περιστατικό στην πτήση της Flydubai ήταν μια απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης από τζιχαντιστές» δήλωσε ο Κατς.
Το μήνυμα Νετανιάχου για την πτήση Flydubai
Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε από τη μεριά του ότι ένας από τους πιλότους του αεροπλάνου της Flydubai που έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Σαουδική Αραβία, μαχαίρωσε τον άλλο πιλότο και προσπάθησε να προκαλέσει τη συντριβή του αεροσκάφους.
«Κατά τη διάρκεια της πτήσης, καθώς πλησίαζαν τη χώρα μας, ένας από τους πιλότους μαχαίρωσε τον άλλο πιλότο και προφανώς προσπάθησε να προκαλέσει τη συντριβή του αεροσκάφους μαζί με όλους τους επιβαίνοντες» δήλωσε ο Νετανιάχου σε βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του.
Και χαιρέτισε τους «ήρωες» που παρενέβησαν για να ακινητοποιήσουν τον δράστη, «σώζοντας πολλές ζωές» και «αποτρέποντας μια μεγάλη καταστροφή».
Παράλληλα, τόνισε ότι ένας από τους πιλότους που μαχαίρωσε τον συγκυβερνήτη του, συνελήφθη και ανακρίνεται από τις σαουδαραβικές αρχές.
«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τις σαουδαραβικές αρχές» δήλωσε ακόμη ο Νετανιάχου, προσθέτοντας ότι «έδωσε εντολή στις (ισραηλινές) υπηρεσίες ασφαλείας να προετοιμαστούν για τυχόν περαιτέρω πιθανές απειλές».
Σημειώνεται ότι ο Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Aσφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ δήλωσε ότι «ένας τρομοκράτης επιχείρησε να προκαλέσει τη συντριβή ενός αεροπλάνου για να δολοφονήσει τους 180 Ισραηλινούς που επέβαιναν σε αυτό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τις 12 Σεπτεμβρίου έχει ξεκινήσει σε όλη τη χώρα επιχείρηση καταστολής της κοινότητας
Ο πίνακας χαρακτηρίστηκε «woke»
Ο Νετανιάχου έκανε λόγο νωρίτερα για «ήρωες»
Στο στόχαστρο του Κρεμλίνου όσοι υποστηρίζουν την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία
Η κλιματική αλλαγή και το Ελ Νίνιο φέρνουν πλημμύρες, ανατιμήσεις και κατάθλιψη
H επιλογή του μάλιστα είχε προκαλέσει αντιδράσεις στο κόμμα
Οι καταγγελίες κακοποίησης «πάγωσαν» την θανάτωση της Κρίστα Πάικ
Η νομική διαμάχη έχει αποκτήσει ακόμη πιο ασυνήθιστες διαστάσεις
ISIS και πολιτοφυλακές οι δύο αστερίσκοι
«Πιστεύουμε ότι επιχείρησε να ρίξει το αεροσκάφος», δηλώνει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
«Θα τους υποδεχθούμε με ανοιχτές αγκάλες», το μήνυμα Γαλλίας και Ισπανίας
Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανοίγει τη συζήτηση - Όλα τα πιθανά μοντέλα συνεργασίας
Ο πλήρης σκελετός έχει μήκος 57 εκατοστά, ενώ βρέθηκαν τμήματα του φτερώματός του
Τι συνέβη στο πιλοτήριο σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών
Οι προτεραιότητες της νέας Δούμας
Η Τουρκία επιχειρεί με κάθε τρόπο να επιστρέψει στο πρόγραμμα των F-35
Ο 56χρονος φέρεται να συμμετείχε σε διαδικτυακά φετιχιστικά chatrooms με ψευδώνυμο
Το νοσοκομείο παραδέχθηκε ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες
Υποστηρίζει ότι η πολιτική του Βρετανικού Μουσείου συνιστά διάκριση εις βάρος του
Ξέσπασε ο πρωταγωνιστής του Heated Rivalry για την υπόθεση ομαδικού βιασμού νεαρής γυναίκας από 7 φοιτητές του πανεπιστημίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.